≫ 

Šou Šoa i glupost Žezusa: Istorijski niz Manečster sitija pao u gradskom debiju

Mančester siti je pre ovog susreta imao 21 vezanu pobedu i 28 utakmica bez poraza

  • 1
FK Mančester siti - FK Mančester junajted Foto: Tanjug / AP

Došao je i taj dan! Neko je pobedio Mančester siti! Prosto smo zaboravili kada se poslednji put desilo, jer su Građani nanizali neverovatan niz od 21 trijumfa, čime su faktički došli na korak do titule u Premijer ligi, ali se ispostavilo da su im na kraju meru "pronašli" gradski rivali. Mančester junajted odigrao je sjajnu utakmicu na "Etihadu" i tako, barem na kratko, odložio šampanjac iz ruku fudbalera Pepa Gvardiole - 0:2 (0:1)!

Tek da napomenemo, Mančester siti je poslednji put izgubio 21. novembra na gostovanju Totenhemu rezultatom 2:0. Tada kao da je neko sipao magični napitak fudbalerima u nebesko-plavim dresovima, pošto su zaigrali kao pravi Bogovi. Niko nije mogao da ih savlada, a nije da su imali laku konkurenciju. Bili su tu dueli sa Arsenalom, Liverpulom, Čelsijem, Evertonom, Totenhemom, te Borusijom Menhengladbah u Ligi šampiona. I niko nije mogao da otkrije način kako da savlada Siti.

A čisto da se ima u vidu ko je sve pao u tom nizu, evo kako bi on izgledao: Sauthempton, Arsenal, Njukasl, Čelsi, Mančester junajted, Birmingem, Brajton, Kristal Palas, Aston Vila, Čeltenem, VBA, Šefild junajted, Barnli, Liverpul, Svonsi, Totenhem, Everton, Arsenal, Borusija Menhengladbah, Vest Hem, Vulverhempton. I onda je došao "prokleti" Mančester junajted za ekipu Pepa Gvardiole.

Da nas očekuje nešto posebno večeras, videli smo već u 55. sekundi utakmice. Tada je Gabrijel Žesus oborio na zemlju Marsijala na ivici kaznenog prostora, a sudija je bez ikakvog dvoumljenja pokazao na belu tačku. Tamo je samo nekih pola minuta kasnije pristupio Bruno Fernandeš, koji je zatresao mrežu i tako doveo goste u potpuno neočekivanu prednost.

Luk Šo je samo tri minuta kasnije mogao da duplira prednost Crvenih Đavola, koji su potom sredinom poluvremena dobro i prošli, pošto sudija nije želeo da pokaže na novi penal nakon pada Rahima Sterlinga u kaznenom prostoru. Do kraja prvog dela su svoje šanse za pogodak imali i Kevin de Brujne i Rahim Sterling, ali je šansu prvog odbranio Din Henderson, dok je drugi šutirao pored gola.

Tek što smo krenuli u drugom poluvreme, samo tri minuta kasnije je Rodri pogodio prečku! A onda kataklizma za Mančester siti. Luk Šo je prmio loptu na nekih 70 metara od gola, pretrčao ceo teren, došao u kazneni prostor rivala, razmenio po pas sa Markusom Rašfordom, a onda šutirao po zemlji. I matirao Edersona. Nije on to očekivao, ni najmanje.

Junajted se do kraja meča znalački odbranio. Mogao je Antoni Marsijal da reši sve oko pitanja pobednika u 58. minutu kada je glavom šutirao pravo u Edersona. Samo deset minuta kasnije golman Sitija je odlično odbranio priliku jedan na jedan sa istim fudbalerom, pa možemo reći da su Građani uspeli da se sačuvaju i znatno ubedljivijeg poraza na "Etihadu".

Na kraju, ovaj poraz ih neće preterano zaboleti. Ostaće na prvom mestu na tabeli Premijer lige sa 65 poena, što je i dalje 11 više ispred Mančester junajteda na drugom mestu. Pep Gvardiola sigurno će "osvestiti" svoje fudbalere, pa je teško sumnjati da bi Građani mogli da ispuste ovakvu zalihu u završnici prvenstva.

Video: Katastrofa Rada, Filip Stevanović upalio petardu na Banjici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA