Bejl poručuje Murinju – „ne šalji me nazad u Real Madrid“! Velšanin sa Kejnom uništio Kristal Palas

Ubedljiva i laka pobeda za Pevce na zatvaranju nedeljnog programa

  • 0
FK Totenhem - FK Kristal Palas, Geret Bejl

Foto: Tanjug - AP

Koliko god da Totenhem ima trzavice ove sezone u Premijer ligi, i dalje se može reći da je ozbiljan kandidat da na kraju dođe do četvrtog mesta, koje vodi u Ligu šampiona. To je pokazao večeras u malom gradskom derbiju protiv Kristal Palasa, koji je od prvog do poslednjeg minuta prošao u znaku Pevaca – 4:1 (1:1)!

Nije Totenhem uputio toliko udaraca ka golu rivala, koliko je bio precizan. Naime, ekipa Žozea Murinja je šutirala ukupno 12 puta, a od toga je pet puta uspela da pogodi okvir gola. Kao što se da primetiti, četiri od tih pet šuteva završilo je iza leđa Guaite.

Sve je počelo u 25. minutu, kada se odbrana Kristal Palasa kockala, a Hari Kejn je uspeo da im oduzme loptu. Prosledio je na pravi način do Gereta Bejla, koji ga je ispratio i upisao se u strelce i tako možda poslao poruku Murinju da ga ne vraća u Real Madrid.

Međutim, odgovor je usledio na isteku prvog poluvremena. Kristijan Benteke digao se sjajno u prvom minutu nadoknade na centaršut Luke Milivojevića i glavom pogodio mrežu Totenhema. Reklo bi se da nema boljeg načina da se okonča uvodni period igre.

Ali, na drugoj strani je ipak bio Totenhem. Već u 49. minutu videli smo novi sjajan šou Harija Kejna i Gereta Bejla, koji je postigao svoj drugi gol. Podigao mu je Englez glavu loptom na peterac, a ovaj je uleteo sa njom u mrežu.

Onda je valjda došlo vreme da vidimo i pogodak Harija Kejna. I to kakav! U 52. minutu utakmice najbolji napadač Totenhema jednostavno je iz prve opalio po lopti, ona je dobila neverovatnu putanju i završila u golu. Čak je i Žoze Murinjo počeo da aplaudira ovoj majstoriji!

I poslednji gol bio je „maslo“ Harija Kejna. U 76. minutu sjajnu akciju odigrali su Geret Bejl, Hjong-Min Son i engleski napadač, koji je tu bio samo da dovrši posao koji su započeli njegovi saigrači, za konačnih 4:1.

Totenhem je sada na šestom mestu na tabeli sa 45 poena, jednim manje od Evertona i dva manje od Čelsija, koji sutra igraju međusobni duel. Na drugoj strani, Kristal Palas je na 13. poziciji sa 34 poena i nije ugrožen u borbi za opstanak.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Video: Katai iz ponala overio 13. vezanu pobedu Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA