Sadik „rešeta“ po Španiji i nagrada je stigla: Bivši napadač Partizana pozvan u selekciju Nigerije

Prvi put će se tamo naći u A timu

  • 5
Umar Sadik, FK Almerija

Foto: Profimedia

Fantastične igre pruža Umar Sadik ove sezone u dresu Almerije. Sa njim na čelu ova španska ekipa hita ka povratku u Primeri, što bi i te kako moglo da se isplati Partizanu, koji je u klauzulu ubacio određene odredbe vezane za broj nastupa, postignutih golova i selidbu u rang iznad.

On je tokom ove sezone čak 25 puta obukao dres Almerije u Segundi, a tri puta je to učinio u Kupu Kralja. U drugoj ligi Španije zabeležio je 14 golova uz pet asistencija, dok je u masovnijem takmičenju dva puta tresao mrežu svojih rivala. A podsetimo, da bi se aktivirao bonus, neophodno je da napadač 20 puta ubaci loptu iza protivničkih golmana. Dakle, još samo malo.

Sve u svemu, dobri nastupi Umara Sadika nisu promakli ni selektoru nacionalnog tima Nigerije, koji je nekadašnjem igraču Partizana uručio poziv za nacionalni A tim po prvi put njegovoj karijeri. To se moglo videti iz pisma koje je stiglo na adresu Fudbalskog kluba Almerija, gde njegova zemlja traži da se fudbaler priključi za mečeve sa Beninom 27. marta i Lesotom tri dana kasnije. Malo je reći da je Nigerija na oba duela veliki favorit.

Inače, Umar Sadik je prethodno nosio dres olimpijskog tima Nigerije, ali će mu ovo biti prvi put da se nađe među najboljim igračima iz svoje zemlje. Nema sumnje da je svojim partijama ove sezone to i zaslužio.

Video: Kako je u Šapniji? OK, gubimo utakmice a meni jako nedostaje Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA