Lud meč u Rusiji: Despotović se upisao, Dzjuba promašio penal u nadoknadi, bilo je i izbijenih zuba

Na kraju je Rubin slavio protiv Zenita – 2:1

  • 0
đorđe despotović Foto: pimpletv.ru/printscreen

Izgleda da Rubinu dobro leži aktuelni šampion. Ekipa iz Kazanja je ove sezone po drugi put pobedila Zenit i to nakon što je Artjom Dzjuba promašio penal u 99. minutu i tako postao tragičar ove utakmice. A meč je obeležio i Đorđe Despotović, koji nastavlja da dominira u Premijer ligi Rusije, pošto je posle dva gola protiv Spartaka, mrežu zatresao i protiv današnjeg rivala – 2:1.

Nadoknada vremena ove utakmice bila je ključna za epilog, pošto je Denis Makarov u sudijskoj nadoknadi pogodio za vođstvo Rubina na asistenciju našeg Despotovića, a već pomenutog Dzjubu je sa bele tačke zaustavio Juri Djupin, pošto je pročitao stranu i odbranio njegov udarac.

Kada je reč o našem Đorđu Despotoviću, njemu je ovo najbolja sezona van Linglong Superlige Srbije u karijeri. Samo u dresu subotičkog Spartaka uspeo je da postigne više golova (ukupno 12) u odnosu na ovu sezonu u sastavu iz Kazanja, gde je trenutno na koti od 10 pogodaka i vrlo lako bi to mogao da izjednači, pa i prestigne.

Ovaj put je srpski fudbaler gol postigao sa bele tačke, nakon što je Daler Kuzjajev igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a glavni arbitar je nakon konsultacija sa VAR-om presudio da je reč o penalu. Zategao je iz sve snage po sredini gola, pa odbrane nije moglo ni da bude.

Zenit je do svog gola došao preko Jaroslava Rakickog iz prekida, te da njega nije bilo, veliko je pitanje da li bi akutelni šampion Rusije uopšte bio u prilici da se bori i za taj jedan bod. On je sjajno dodao loptu do Sardara Azmuna, koji se samo poklonio i ubacio loptu u mrežu glavom.

Susret je obeležio i jedan nemili događaj iz 14. minuta kada su se sudarili hrvatski fudbaler Filip Uremović i Leon Musajev. Ovaj prvi je izbio svom saigraču zube, pa on nije mogao da nastavi dalje, dok je igrač iz naše susedne države takođe loše prošao, ali je nekako uspeo da se vrati na teren.

Video: Novak Đoković zakoračio je u svoju 311. nedelju na prvom mestu i srušio rekord Rodžera Federera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA