≫ 

Napredak u smiraj meča do važne pobede u Užicu, Mladost nastavila da posrće protiv fenjeraša

Zlatibor sve bliži selidbi u Prvu ligu Srbije

  • 0
FK Napredak Kruševac Foto: MN Press

Napredak je na gostovanju Zlatiboru na Gradskom stadionu u Užicu došao do velika tri boda u borbi za opstanak. Dva puta su Kruševljani vodili protiv domaćih, s tim da je odlučujući gol pao na samo tri minuta pred kraj, pa Zlatiborci i da su hteli, nisu imali dovoljno vremena da uzvrate – 1:2 (1:1).

Daleko je ovo bilo od „miroljubivog“ duela. Od samog starta videla se želja obe ekipe da dođu do važnih bodova u borbi za opstanak, pa smo neretko videli i prave svađe fudbalera sa glavnim sudijom, Novakom Simovićem, koji je uspeo da zadrži nit ovog meča.

Prvi gol „pao“ je iz penala u 7. minutu utakmice. Glavni arbitar meča pokazao je na belu tačku nakon što je oboren jedan od fudbalera Napretka u kaznenom prostoru. Nisu mogli sa tim da se pomire u domaćem sasatavu, opkolili su Simovića sa svih strana, ali ovaj nije povukao odluku, pa je Melunović sa kreča doneo prednost Napretku.

Evidentna nervoza u timu Zlatibora bila je prisutna i u nastavku, zbog čega je jedan od fudbalera sa klupe isključen nekoliko minuta kasnije zbog dobacivanja arbitrima ovog susreta. Ali, domaći su preko Momčilovića pred sam završetak prvog poluvremena došli do poravnanja, nakon što se ovaj snašao odlično posle centaršuta.

Nakon poduge uspavanke na stadionu u Užicu u drugom poluvremenu, Napredak je došao do gola u 87. minutu preko Marjanovića. Spetljali su se fudbaleri Zlatibora, nisu adekvatno reagovali, a sve je rezultiralo golom, koji bi vrlo lako mogao da ih košta mesta u Superligi Srbije naredne sezone.

Govoreći o drugom meču danas, Bačka je uspela da posle dužeg vremena dođe do boda protiv lučanske Mladosti, koja je nastavila da posrće i sada već možemo da kažemo da upada u borbu za opstanak u Linglong Superligi Srbije – 1:1 (1:0).

Bačka je uspela da povede preko Žakule, nakon kardinalne greške Petra Jovanovića. Ovaj je to oberučke prihvatio, pa su domaći sa prednošću otišli na veliki odmor.

Međutim, izjednačenje je usledilo u 63. minutu. Gol je postigao Šatara nakon kornera, pa je drugi put ovog proleća izrastao u junaka tima iz Lučana. Mogla je Mladost da dođe i do sva tri boda do kraja meča, uspela je da kreira neke šanse, ali od toga nije bilo ništa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Veseli se srpski rode: Novak zapevao pred okupljenim fanovima i izazvao oduševljenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA