≫ 

Lidsova londonska kletva traje: Vest Hem novom pobedom nastavio da juri Ligu šampiona

Čekićari porazili ekipu Marsela Bijelse sa 2:0 na zatvaranju 27. kola

  • 0
Michail Antonio Foto: AP/Tanjug

Lids i London, nikako to ne ide zajedno. Više od dve godine traje "londonska kletva" kluba iz Jorkšira koji se ni u Čempionšipu nije dobro provodio kada je gostovao u prestonici Engleske, a ta tradicija se nastavlja i po povratku u Premijer ligu. Vest Hem je porazio Bele sa 2:0.

Delovalo je da mogu puleni Marsela Bijelse do iznenađenja i prekida ogromnog niza protiv Čekićara, posebno posle sjajnog starta utakmice u kojem su im poništena dva gola u jednom minutu. Prvi Heldera Koste zbog ofsajda u 6, a drugi Bamforda u 7. jer je lopta izašla iz igre pre centaršuta.

Vest Hem je ponovo pokazao ono u čemu je najbolji. Brzini i snazi. Poveo je preko Džesija Lingarda u 21. minutu i to nakon što je bivši napadač Mančester Junajteda izborio penal i promašio ga, ali se ispravio osle odbrane Melijea i doveo Čekićare u vođstvo.

Utakmica je odlučena u 28. minutu. Aron Kresvel je sjajno izveo korner, a štoper Douson pobegao Dijegu Ljorenteu i postavio konačnih 2:0 glavom. Niša Lids nije igrao u tom prvom delu, ali je Bijelsa uspeo da trgne tim u nastavku izmenama.

Nije svoje veče imao ni najbolji strelac gostiju Patrik Bamford koji je promašio dva zicera u drugom poluvremenu i priliku da vrati goste u utakmicu. Igrao je Lids bolje u nastavku, Fabijanski skinuo makazice Rafinje koje su bile viđene u golu, pa su gosti ostali bez postignutog pogotka na ovom meču.

Vest Hem u drugom poluvremenu skoro da nije ni napadao, sjajno se branio i novom pobedom približio četvrtopalsiranom Čelisiju na samo dva boda u borbi za Ligu šampiona.

Lids je izgubio drugu vezanu utakmicu, ali je siguran u sredini tabele i ne bi trebalo da strahuje za opstanak u povratničkoj sezoni u Premijer ligi posle 16 godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA