Uvodi se novo fudbalsko pravilo zbog foliranata: Žuti karton za preglasan vrisak

IFAB proširio moći sudija

  • 4
Manchester United FC Chelsea, Mančester Junajted FK Čelsi Foto: Tanjug/AP

IFAB, telo koje se bavi pravilima u fudbalu, odnosno donošenju novih i ispravljanju već postojećih, donelo je novo pravilo prema kom će sudija ukoliko proceni da je vrisak igrača koji je dobio udarac lažan i preglasan, moći da sankcioniše žutim kartonom, prenose San i Dejli Mejl.

Tokom prethodnog kola Premijer lige, fudbaleri Barnlija su remizirali sa Arsenal 1:1, meč je obeležila greška Džake, međutim nešto kasnije se saznalo da će ova utakmica biti razlog donošenja novog, pomalo čudnog pravila.

Nakon jednog od duela, fudbaler Barnlija, Erik Pieters, faulirao je Aleksandra Lakazeta, koji je pao i pritom je toliko glasno jauknuo da su svi odmah pomislili da je reč o najgoroj mogućoj povredi, a mnogi kažu i da je oborio rekord u broju decibela koje je ispustio tokom vriska. Ubrzo je Lakazet nastavio utakmicu kao da se ništa nije desilo.

Usled pandemije korona virusa, stadioni su ispražnjeni pa se upravo zbog toga svi jauci mnogo glasnije čuju, neke televizije su se i izvinjavale jer su se i mnoge psovke mogle čuti s terena širom sveta.

Lakazetov vrisak je naišao na pregršt šaljivih komentara, među kojima ga je najviše prozvao trojac - Gari Lineker, Ijan Rajt i Dion Dublin koji vodi popularnu emisiju "Match of the day".

Mark Klatenburg bivši sudija Premijer lige je povodom celokupne situacije imao jednu zanimljivu izjavu.

- Kada sam ja sudio, nisam mogao čuti vriske usled buke koja je dolazila od navijača. Sada sudije mogu čuti sve na terenu, a takođe i sve ono što dolazi van terena iz tehničkih područja dok pokušavaju da vode utakmicu. Međutim, sudija svira ono što vidi, ne ono što čuje, tako da je vrisak samo jeftin pokušaj uticaja na iskusne sudije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UFC

    9. mart 2021 | 12:32

    Kako li bi se tek derao kad bi dobio samarcinu 👋🏻

  • Olimdar

    9. mart 2021 | 13:11

    Lepo je što će sankcionisati dranje ali štaćemo sa pljuvanjem po terenu psovkama zatim povlačenjem igrača za dres čim lopta krene ka igračima povlaćenje i kada je lopta daleko od mesta povlačenja. Zar povlačenje za dres nema svrhu ometanja igrača za svaki dodir rukama protivnika treba žuti kartin pa pasle neka ponovo učini isti prekršaj crveni i napolje. Ovo što danas gledamo po šesnaestercima su takvi rvački zahvati da i pravi rvači im zavide na tome.

  • Dare

    9. mart 2021 | 16:44

    Uffff uffff nova nepovoljna pravila za nase crvenkapice, oni se deru kao jarci i bez kontakta 😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA