≫ 

Stanojević "juri" lični rekord: Igrači Partizana će protiv Voždovca imati motiv više

Pre deset godina trener je vezao 16 uzastopnih pobeda i Kup Srbije je prilika da izjednači lični rekord

  • 6
Aleksandar Stanojević

Foto: Marko Jovanović

Često Aleksandar Stanojević napominje da mu lični učinak, statistika i rekordi nisu važni, već samo uspesi ekipe, no, činenjenica je da dobre igre Partizana očigledno pomeraju i pomenute granice, kako timske, tako i klupske. Ukoliko u četvrtak crno-beli ostvare uspeh protiv Voždovca u utakmici Kupa Srbije, trener kluba iz Humske će izjednačiti sopstveni rekord u nizu pobeda, koji je na snazi još iz prvog mandata.

U pomenutom prvom mandatu, tačnije u jesen 2011. godine, Stanojević je sa crno-belima vezao 16 uzastopnih pobeda, od čega 13 u prvenstvu i tri u Kupu Srbije. I sve to od 28. avgusta do 10. decembra, kada je smenjen samovoljom tadašnjeg predsednika Dragana Đurića, sa kojim se ideološki nije slagao, iako je u tom momentu Partizan bio ubedljivo prvi na tabeli, sa deset bodova više do drugoplasiranog tima.

Ovoga puta Stanojevićev niz traje od 31. oktobra i obuhvatio je 14 mečeva u prvenstvu, u kojima su redom padali Mačva, Spartak, Proleter, TSC, Čukarički, Voždovac, Mladost, Napredak, Novi Pazar, Javor, Radnik, Inđija, Vojvodina i Rad, kao i Metalac, u Kupu Srbije, uz impresivnu gol razliku 39:2.

Valja takođe napomenuti da je Stanojević, koji je nedavno proslavio i jubilej - 100 - utakmica na klupi Partizana (sada već 103), trijumfom protiv Rada na Banjici, minulog vikenda (5:0) izbio na treće mesto po broju pobeda u istoriji Partizana (79 pobeda, deset remija i 14 poraza u takmičarskim utakmicama), odmah iza Ljubiše Tumbakovića i Ileša Špica.

Stanojević je nedavno u intervjuu za Telegraf, upravo pred proslavu jubileja, rekao da su mu samo rezultati i uspeh kluba važni, a da ga drugi statistički parametri ne dotiču previše.

Protest

Aleksandar Stanojević iz prvog mandata u Humskoj; Foto: MN Press

- Uz poštovanje svih vrednosti, brojke mi nisu toliko merodavne da bih bio euforičan. Lično smatram da je u celoj toj tenerskoj priči u Humskoj, u novijoj istoriji, od broja mečeva, trofeja, pobeđenih derbija, pobeda generalno, Evrope - svi smo tu negde, samo je Ljubiša Tumbaković iznad svih nas ostalih u novijoj istoriji kluba. On je svima nama "trener svih trenera", pa sebe nemam razloga da izdvajam, niti želim. Meni je, recimo, mnogo bitnija statistika uspeha, koja podrazumeva da Partizan pobeđuje i ima rezultatsku stabilnost - napomenuo je Stanojević.

Rekosmo već, Partizan naredni duel igra u četvrtak na svom stadionu, gde će u četvrtfinalu Kupa Srbije dočekati Voždovac (17.05, Arena sport) i biće to svakako prilika da mladi trener izjednači sopstveni rekord od pre deset godina, a njegovim fudbalerima svakako motiv više da mu u tome pomognu.

Video: Stanojević: Čast je što sam trener u ovakvoj gromadi od kluba

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    9. mart 2021 | 14:26

    A ja mislio juri duplu krunu

  • Nikša

    9. mart 2021 | 14:57

    Zar nije liga nameštena posle ovolikog broja pobeda, a da to je samo kad ZVEZDA ima niz bez poraza

  • NSCZ

    9. mart 2021 | 13:08

    Znaci jos jedna sklanjalica protiv Vozdovca. Ccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA