≫ 

Iznenadiće vas koji klub je najtrofejniji na svetu? Rendžers drugi, Real šesti, Bajern tek deseti...

Mnogi bi odgovor potražili u jednom od evropskih velikana, ali on ne bi bio tačan

  • 3
Fudbaleri Liverpula osvojili su trofej Lige šampiona, pošto su u finalu u Madridu pobedili Totenhem sa 2:0 (1:0). Foto: Tanjug/AP

Kada bismo upitali bilo koga za mišljenje o najtrofejnijem klubu u istoriji svi bi odmah pomislili na velikane poput Real Madrida, Barselone, Mančester junajteda, Liverpula, Bajerna, Milana... Međutim, stvari su malo drugačije i lista je sačinjena od drugih klubova.

Škotski klub Rendžers je tokom vikenda prekinuo dominaciju Seltika i osvojio je svoju prvu titulu nakon decenije, a svoju 55 u istoriji. Ovo je ujedno i njihov 116 trofej u svojoj dugoj istoriji.

Svakako čak i s ovoliko ogromnim brojem trofeja, Rendžers nije na prvom mestu po broju osvojenih trofeja na svetu. Nisu ni daleko od prvog mesta, možda bi Džerard već naredne sezone mogao da napiše nove stranice istorije sa ekipom iz Škotske.

Pogledajte kako trenutno izgleda lista od 10 klubova s najviše osvojenih trofeja u istoriji:

10. Bajern Minhen (Nemačka) - 78 trofeja

bajern kup trofej Foto: Tanjug/Ap

9. Al-Faisali (Jordan) - 79 trofeja

8. Benfika (Portugalija) - 83 trofeja

7. Barselona (Španija) - 91 trofeja

6. Real Madrid (Španija) - 93 trofeja

5. Atletiko Penjarol (Urugvaj) - 108 trofeja

4. Seltik (Škotska) - 111 trofeja

3. Klub Nasional (Urugvaj) - 115 trofeja

2. Rendžers (Škotska) - 116 trofeja

Glazgov Rendžers Foto: Tanjug/AP

1. Al Ahli (Egipat) - 118 trofeja

U najboljih 10 ekipa nema nijedne iz Engleske, Mančester Junajted se nalazi na 14. mestu sa 66 trofeja, dok je Liverpul sa 60 trofeja zauzeo 17. mesto na ovoj listi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bace

    10. mart 2021 | 16:37

    Svaka cast za sve te trofeje ali opet dolazimo do hronicnog problema a to je da te lige uopste nemaju nikakvu car! Poslednjih 10 godina Seltik sada Rendzers i tako svake godine se ta 2 kluba bore za trofeje! Isto stanje i kod nas Zvezda ili Partizan. Da bi liga bila dobra mora da postoji bar 4-5 kluba koja ce da se bore za trofeje a ne ovo sjase kurta da dodje murta!

  • panic

    10. mart 2021 | 16:42

    ovakve ekipe poput rendzersa sto su osvajale po 100 i vise puta mogu samo u svojim zemljama da budu ime a van zemlje su niže razredni klubovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA