≫ 

Ekskluzivno! Upoznajte srpsku biznismenku, lepoticu koja vodi računa o zdravlju vrhunskih sportista

Telegraf je uspeo da dođe do Jovane Bašanović, vlasnice rehabilitacionog centra u Beogradu u kojem su se od najtežih povreda oporavili mnogi profesionalni sportisti

  • 13
Therapy centre, Jovana Basanovic, briga o sportistima

Jovana Bašanović i neki od sportista koji se oporavljaju u njenom rehabilitacionom centru; Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Therapy centre/Privatna arhiva

Koliko god se ljudima činilo da je život profesionalnih sportista kao u bajci, u realnosti to često nije tako, a daleko od očiju javnosti krije se i druga slika, koju često prate i teške povrede i teški oporavci koji traju više meseci.

Ali, kada su u rukama profesionalaca, sportistima mnogo lakše prođu i ti najteži momenti u karijeri, kada si van terena nekoliko meseci i pokušavaš napornim radom i treninzima da se vratiš na teren.

Jedan od takvih profesionalaca je i Jovana Bašanović, devojka koja vodi računa o zdravlju mnogih poznatih srpskih sportista u svom "Therapy centru". Jovana je vlasnik kompleksa kog se ne postidele ni države poput Nemačke, Engleske, Francuske...

Telegraf je uspeo da dođe do Jovane, nakon što smo saznali koji su sve igrači prošli kroz njen centar i uspešno se oporavili od teških povreda. Iako godinama radi ovaj posao, skrivena od očiju javnosti, odlučila je da za Telegraf po prvi put progovori za medije.

- Kroz naš centar su prošli mnogi sportisti, sarađujemo sa mnogim fudbalskim klubovima u Srbiji, od Crvene zvezde, Rada, Radničkog iz Niša... ali bih posebno naglasila Proleter iz Novog Sada, gde sam prepoznala jednu lepu priču, kao i FK Zvezdara. Ne volimo mnogo da se ističemo i reklamiramo, naš cilj nije da širimo priču na kvantitet, bitan nam je kvalitet usluga koji pružamo klijentima - kaže nam Jovana.

- Svaki naš klijent ima potpunu intimu i privatni period za oporavak sa fizioterapeutima i lekarima u sobama za rehabilitaciju i bazenima, smatram da je to veoma bitno u ovom procesu. O njima brine tim ljudi uz najsavremeniju opremu, ali je najvažnije da se ovde osećaju kao kod svoje kuće. Svi oni su kulturni i super momci i trudimo se da ispunimo sve njihove zahteve.

- Nažalost, mnogi naši klubovi nisu u najboljoj finansijskoj situaciji i ne mogu svojim igračima da obezbede vrhunske uslove za oporavak, zato nam je ideja da napravimo saradnju sa što više klubova u Srbiji, jer mislim da svaki profesionalni sportista zaslužuje da ima vrhunsku negu u momentima kada se opravlja - rekla je Jovana za Telegraf.

Poruke klijenata koji su prošli kroz Jovanin centar za oporavak najbolje govore kako rade svoj posao, a mnogi su u znak zahvalnosti ostavili i svoje potpisane dresove kao uspomenu za uspešan oporavak od povreda.

Opravili su mnoge srpske fudbalere, od Marka Grujića i ostalih "zlatnih Orlića" sa Novog Zelanda, do Matije Nastasića, Nikole Maksimovića, Mihaila Ristića, Milana Pavkova, Vujadina Savića, Marka Marina, Milana Rodića, Nenada Krstičića, Nikole Drinčića, Dejana Joveljića i mnogih drugih.

Usluge centra koriste i legende poput Vladimira Petrovića Pižona, ali i strani fudbaleri koji su igrali ili igraju u Srbiji, poput Gelora Kange, Ričmonda Boaćija, Luisa Ibanjeza, Mičela Donalda, Huga Vieire, Abubakara Oumarua...

Ono što je najvažnije od sveta, svi oni nastavili su da se bave sportom posle oporavka, kao da povreda nije ni postojala.

 

Video: Đoković pokazao svima kako izgleda njegov oporavak uz masažu posle mečeva

Posle 1:1 na Old Trafordu sve je otvoreno pred večerašnji (21.00) revanš meč osmine finala Lige Evrope Milan – Mančester Junajted. Biće to novi sudar dva velikana, a kvota na keca je 3,35, na novi iks 3,35, a na dvojku 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan – Mančester Junajted.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA