≫ 

Kakav gest Murinja: Portugalac ušao u svlačionicu Dinama i aplaudirao Zagrepčanima na pobedi

Gospodin!

  • 21
žoze murinjo Foto: instagram

Zagrebački Dinamo priredio je senzaciju Lige Evrope ove sezone eliminacijom Totenhema i plasmanom u četvrtfinale, i to na kakav način: pobedom od 3:0 posle 0:2 u Londonu. Apsolutni junak utakmice bio je Mislav Oršić koji je sa tri gola presudio "Pevcima", a možda i Žozeu Murinju koji je pretrpeo još jedan bolan udarac ove sezone, ali je smogao snage da posle meča uđe u svlačionicu Zagepčana - i aplaudira im!

Portugalac se gospodski poneo u nimalo prijatnom momentu po sebe i svoj tim, pokazao je veličinu, oduševio fudbalski svet, i naravno igrače Dinama koji su mu uzvratili rečima "hvala, hvala".

Pogledajte gest Murinja o kojem se priča nakon meča na "Maksimiru".

Portugalac je naravno bio smrknut posle utakmice pred novinarima, kojima je najrpe objasno da je sve što je imao da kaže o meču izneo odmah u prvoj izjavi pored terena. Ukratko, rekao je da je Dinamo apsolutno zaslužio pobedu i prolaz jer je više želeo i više se trudio da ođe do trijumfa.

- Ne znam jeste li imali priliku gledati moj intervju nakon utakmice, mislim da mogu samo ponoviti što sam rekao. Ako ste ga gledali ne moram ponavljati. Ako moram ponavljati, mogu ponovno iskoristiti iste reči. Ako ste ga slušali pre, ne mogu reći ništa novo - rekao je Mourinho i okrenuo se pitanjima.

smeafor dinamo totenhem Foto: Tanjug/Ap

"Da li vas je Dinamo iznenadio?", pitali su novinari Murinja.

- Verujem da nismo iznenađeni od Dinama jer smo pre utakmice znali da moramo igrati na pobedu i izbeći misli o tome da je remi ili minimalni poraz u redu. Rekao sam im da igraju na pobedu. Čak i na poluvremenu sam im rekao da ne veruju u to što je sada 0:0. Moji igrači nisu bili iznenađeni. Dinamov stav je bio ispravan. Bilu su motivisani i željni, hteli su da dokažu da imaju talenat i da svetskom fubalskom tržištu dokažu da imaju kvalitet. To mogu samo nazvati profesionalizmom jer za mene profesionalizam počinje u stavu. To je ono što je bitno, nakon toga više ili manje talenta pravi razliku, ali stav nikad ne sme biti upitan.

Na pitanje šta misli o Oršiću, Portugalac je imao spreman odgovor:

- Verujte ili nemojte verovati, ali moji igrači su gledali, gledali i gledali Oršićeve akcije iz cele karijere. Pripremali smo se uz videe kvaliteta svih igrača Dinama. Gol koji je Oršić zabio... sve takve ranije smo videli igrači i ja, mogu samo reći da sam ranije video i drugi i treći gol. Dao sam igračima sve informacije o Oršiću i samo to mogu reći. Čestitke njemu na sjajnoj večeri.

Murinjo je na kraju rekao da je razočaran što igrači ne slušaju njegove reči u pripremi mečeva.

- Naravno da me brine što me igrači ne slušaju. Puno radimo i trudimo se osigurati im najbolje uslove, naravno da me to brine. Moja pozicija trenera je ona koja mi brani da izađem pred kamere i da ulazim u dubinu s analizom ovakvih stvari, nadam se da to razumete, ali verujem da svi moramo prihvatiti svaku kritiku koju dobijemo nakon ovog.

Video: Poruka Žozea Murinja građanima Uba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    18. mart 2021 | 23:21

    Hrvatska treba braću Mamić da nagradi a ne da kažnjava.Oni su stvorili ovaj Dinamo koji je ponos države i koji donosi novac.Pozdrav iz Bgd.

  • mario

    18. mart 2021 | 23:21

    Bravo za momke zasluzili su

  • Zar je bitno

    18. mart 2021 | 22:53

    A onda su zajedno zapevali Tomsona... Umesto da ih ignorisete vi se podnosite tudjim uspesima dok se oni vesele uz pesme kojima slave klanje našeg naroda. Dokle vise taj sadomazohizam ovog naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA