≫ 

Kako su 2 gola obradovala Zvezdu: Crveno-beli nosioci u 3. kolu kvalifikacija za LŠ, ako uzmu titulu

Srpskom šampionu ipak znači to što je Slavija dobila u Škotskoj

  • 22
UEFA žreb, FK Crvena zvezda

Foto: UEFA.com, Wikimedia

Iako nisu igrali osminu finala Lige Evrope, fudbaleri Crvene zvezde su imali razlog za slavlje posle utakmica koje su završene u četvrtak veče!

Razlog za to je trijumf češke Slavije u Glazgovu protiv Rendžersa (2:0) i prolazak u TOP 8, što znači da je Zvezda zvanično obezbedila status nosioca u 3. kolu Lige šampiona ukoliko na kraju osvoji titulu.

Crveno-beli imaju devet bodova viška u odnosu na Partizan s kojim će se u večitom derbiju sastati početkom aprila, ali nema sumnje da su u taboru šampiona skoro svi upisali novi recku, Barem što se uprave kluba tiče...

 

Dilema je jedino da li će Zvezda, naravno ako bude prvak, krenuti takmičenje iz prvog ili drugog kola kvalifikacija. Tačnije, crveno-belima za preskakanje uvodne runde treba da ove sezone LŠ ne osvoji klub koji isti ne bi igrao na osnovu plasmana u prvenstvu.

To praktično znači da Zvezda "mili Boga" da titulu ne uzmu Liverpul ili Borusija iz Dortmunda, dok su Real Madrid, Bajern, Mančester Siti i Pari Sen Žermen, ali i Porto i Čelsi, poželjni.

FK Voždovac - FK Crvena zvezda

Foto: MN Press

Koliko je inače bitno da Zvezda bude nosilac u trećem kolu govori i žreb iz ove sezone, kada su crveno-beli kao nosioci izbegli potencijalne mečeve sa Mitdjilandom i Ferencvaroš - učesnicima grupne faze LŠ, kao i sa Moldeom koji je igrao osminu finala LE.

Vredi, doduše, pomenuti i to da trijumf Slavije i Dinama nije dobar iz ugla nacionalnog koeficijenta i potencijalnog dobijanja drugog mesta u LŠ, ali Srbija je i dalje u igri u trci za to 15. mesto.

U nastavku pogledajte i dva gola Slavije koja su obradovala crveno-bele:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manjača

    19. mart 2021 | 08:36

    A Zvezda vec osvojila titulu ?

  • Mire

    19. mart 2021 | 08:54

    Sve dok je ovakvih sudija u našoj ligi uzeće Udba još 10 titula ! Ali nema više kokezana ! Ostali su Vučelić , Vazura , Terzić , dzajić i mrkela , sve dok su oni u klubovima biće nameštanja utakmica naravno pomoću Sudija i penala . Nema poštenog Fudbala u Srbiji .

  • Saki

    19. mart 2021 | 10:49

    Liga Sampiona nananananana Liga Sampiona nanananana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA