≫ 

Stanojević: Svaka čast Dinamu, jedva čekam da vidim u kom sastavu će Piksi igrati protiv Iraca

Trener Partizana odgovarao na pitanja uoči gostovanja u Bačkoj Palanci

  • 15
Aleksandar Stanojević Printskrin: Youtube/FK Partizan Beograd

Još 90 minuta preostaje fudbalerima Partizana do odlaska na dvonedeljnu pauzu, a sjajan niz vezanih pobeda u svim takmičenjima crno-beli će pokušati da produže i protiv poslednjeplasiranog tima u Superligi, ekipe OFK Bačke (subota, 15 časova).

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević je govorio o ovom meču, ali i još nekim aktuelnim pitanjima u srpskom fudnalu poput starta Dragana Stojkovića Piksija na klupi reprezentacije Srbije.

- Imam velika očekivanja od reprezentacije. Novi selektor dolazi, jedva čekam da vidim u kom će saastavu i formaciji izaći protiv Irske i da vidim kako će reprezentacija igrati pod Piksijem - istakao je Stanojević.

O utakmici sa Bačkom trener Partizana nije trošio puno reči, ali podvlači da činjenica da su domaćini ispali iz Superlige ne znači i da njegov tim očekuje lak zadatak.

- Poslednja utakmica pred pauzu, igrači su mislima već naodmoru i sada se maksimalno koncentrišemo. Spremni, sa najjačim timom idemo u Bačku. Ekipama koje su ispale je lakše da igraju protiv nas. Ne znam kakvo je vreme, teren, kako će izlgedati oni, a kako mi.  Ulazimo u meč sa maksimalnim oprezom - tvrdi Stanojević.

Na pitanje koliko pauza remeti planove njegovom timu, trener crno-belih odgovara:

- Remeti nam sigruno, 11 ili 12 igraća neće biti tu. Drago nam je da imamo dosta reprezentatiavaca na to gledamo s pozitivne strane. Generalno, ako igrate dobro, pauza ne valja, ali je dobro i da neki odmore zbog ritma sreda-subota. S druge strane, mi smo profesionalci, uvek je sve u pravo vreme.

Nije želeo trener Partizana da polemiše o kaznenim merama protiv četvorice fudbalera svog tima koje je kaznio posla poraza u prijateljskom meču sa Prvom iskrom iz Bariča.

- To su tekuće stvari gde smo definisali način funkcionisanaja. Sistem vrednisti moramo da poštujemo. Ništa senzacionalno, nešto normalno u svakodnevnom radu. Ne volim da poredim vremena, ali ne smete nikad kao igrač Partizana da budete ravnodušni. Svako ko nosi ovaj dres mora da bude svestan pravila u bilo kom vremenu - poručuje Stanojević.

Opet su trenera crno-belih pitali o statistici i nizu od 17 vezanih pobeda.

- Statistika je varljiva, znači mi samo kada smo prvi na tabeli. Kad nisi prvi nema neki značaj. U ovom trenutku je važno da Partizan igra kako igra, da pobeđuje u kontinuitetu, to je nešto što mene ispunjava. Statistiku ćemo gledati kada budemo prvi i možda za jedno 10 godina...

Na kraju i komentar trenera crno-belih o velikom uspehu Dinama koji je izbacio Totenhem.

- Pratio sam utakmicu, svaka im čast. Prvenstveno za igru, rezultat sam po sebi govori o veličini uspeha. Liga šampiona je iznad, ali u ovim osalim takmičenjima mislim da svi mi, ne samo Dinamo, mogu da igraju sa svakim i da pobede - zaključio je Stanojević.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Piksi: Ne zanima me ime protivnika, samo moj tim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .i.

    19. mart 2021 | 15:26

    Srecan si stanoje,znamo to,volis ti te zagrebacke ekipe..🤣🤣

  • Cubaka

    19. mart 2021 | 16:43

    Ostavi se ti Stanoje reprezentacije to je za tebe "spansko selo", polako razmisljaj o kvalifikacijama za ligu konferencija, moguce je da tamo naletis na Samrok.

  • Febo

    19. mart 2021 | 15:29

    Pa braca nisu bilo ko,da je neki Srpski klub ,palo bi pljuvanje(ko po obicaju)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA