≫ 

Baskijci ne žele Euro na "San Mamesu", digli su i dron da to poruče čitavom svetu

Pomenuta letelica je izazvala prekid meča Atletik - eibar

  • 0
dron

Foto: twitter/marcatv

Utakmica španske lige između Atletik Bilbaoa i Eibara, u pitanju su dva baskijska kluba, prekinuta je u 68. minutu zbog pada drona na jednom delu terena. Važno je reći da niko od igrača nije povređen jer je letelica pala daleko od bilo koga, a isto tako je i važna poruka koja je poslata na ovaj način.

Iako sudija nije prijavio poruku koja je bila okačena na dronu, ona je i te kako postojala, a mediji su nedugo posle meča otkrili da sadržaj parole ima veze sa održavanjem Eura baš na mestu gde je i pao dron - na novom "San Mamesu".

Naime, od momenta kada je Španija odredila ovaj stadion kao domaćina utakmica narednog Evropskog prvenstva (koje je trebalo da se održi prošle godine), u ovoj španskoj regiji nema mira.

Baskijci, poznati po tome da se ne identifikuju sa Španijom i politikom ove države, već dugo negoduju na odluku Saveza da "San Mames" bude domaćin Eura, i to su sada možda i na najjasniji mogući način i poručili.

Moguće je da će se ovakvi i slični pokušaji Baskijaca u buduće još dešavati, jer Baskija odlučno stoji protiv toga da se na njihovoj teritoriji održi nešto što je usko vezano za španski fudbalski savez.

 

Inače, meč Atletika i Eibara je završen nerešenim rezultataom, 1:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA