Lukave "lisice" iskoristile svaku grešku Junajteda, Lesteru otvoren put do finala FA kupa!

Mančester junajted je napravio toliko grešaka da zaista nije bilo prostora za prolazak u polufinale

  • 0
Lester Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Lestera plasirali su se u polufinale FA kupa pošto su na svom terenu savladali Mančester junajted sa 3:1, a "đavoli" su imali grešaka za tri utakmice.

Domaća ekipa je iskusno čekala i koristila svaku ukazanu priliku, a upravo je iz najveće greške u utakmici, postignut prvi pogodak.

Fred je bio pod pritiskom na nekih 17 metara, pokušao je da vrati loptu golmanu Hendersonu, ali je to učinio toliko mlako da je Keleči Ihenačo prvi došao do nje, pretrčao čuvara mreže i zatresao mrežu.

Tada je počeo polako Junajted da igra, pa sve bolje i bolje, te je sačekao 38. minut kada je sa leve strane protrčao Pol Pogba, ubacio loptu u kazneni prostor gde ju je Van De Bek preskočio i propustio za Mejsona Grinvuda koji je iz prve šutirao i savladao Šmajhela.

U 52. minutu stiže nova greška Freda. Brazilac je trčao nekih 10 metara za Tilemansom koji nije poznat po nekoj prevelikoj fizičkoj snazi, te nije uspeo ni da ga omete u udarcu koji je završio u mreži za novo vođstvo Lestera.

Imao je Junajted prilike da se vrati u susret, plašio se jeste od kontri gde je pretio Vardi u dva navrata, ali imali su gosti loptu više u svojim nogama.

Ipak, zaključni udarac stiže 12 minuta pre kraja susreta, a kako drugo, nego posle greške.

Centrirao je Olbrajton sa leve strane iz prekida, lopta je preletela sve vinovnike meča, osim Ihenača koji je potpuno sam i zaboravljen od strane svog čuvara Mektominija, glavom postavio konačnih 3:1.

Lester će imati veliku šansu da se plasira u finale FA kupa pošto će igrati protiv Sautemptona koji je propatio mnogo puta od "lisica", a jednom primio i devet komada.

Video: Kaluđerović pogodio za 2:0, Rad završio posao protiv Radnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA