Mamić ispunio obećanje: Posle posete Bosni i Hercegovini vratio se u Hrvatsku, želi da odsluži kaznu

Tvrdi da neće bežati kada dobije poziv od sudije

  • 0
Zoran Mamić Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji trener zagrebačkog Dinama, Zoran Mamić odlučio je da se vrati iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, nakon što je tokom jučerašnjeg dana iznenada napustio matičnu zemlju.

Podsetimo, on je osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora zbog optužbi da je izvukao veliku količinu novca iz zagrebačkog Dinama, zbog čega je sam podneo ostavku tokom prošle sedmice. Međutim, ispunio je najavu da će se vratiti u Hrvatsku nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

- Već smo se vratili. Prešli smo granicu, sada smo već kod Splita – rekao je Mamić u razgovoru za Jutarnji list.

S obzirom na to da je Zoran Mamić osuđen, u Hrvatskoj je nastala određena vrsta sumnje oko toga da li će se vratiti ili ostati u Bosni i Hercegovini, kako je to učinio njegov brat, Zdravko.

On za putovanje, inače, nije imao apsolutno nikakvih prepreka, pošto je još slobodan čovek, koji čeka da ga pozove sudija zbog izvršenja kazne. To se još nije dogodilo, pa Mamić može slobodno da putuje i nema nikakvu obavezu prema hrvatskom pravosuđu.

Tek kada bude pozvan na izdržavanje kazne, on će morati da se odazove, a prema njegovim tvrdnjama, spreman je da odsluži kaznu na koju je prvobitno osuđen i ne želi da beži od lica pravde.

Video: Stojković: Naravno da je bila laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA