Antonio Konte više ne računa na Artura Vidala, Inter traži način da ga proda narednog leta

Prema pisanju italijanskih medija, Čileanac bi mogao u Flamengo, Marselj ili Galatasaraj

  • 0
Italy Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Iako je gotovo standardan u ekipi Intera ove sezone, Arturo Vidal se neće tamo zadržati posle ovog leta. U poslednje vreme je zapao u drugi plan kod Antonija Kontea, a prethodno je upisao čak 30 nastupa za nerazure.

Umesto njega, iskusni stručnjak je rešio da forsira Kristijana Eriksena, pa je po pisanju Korijere dela Sporta, Inter spreman da pusti Vidala da ide, pošto mu prema ugovoru plata sledeće sezone raste sa 5.000.000 na 6.500.000 evra. Inače, ove sezone je postigao dva gola i upisao je isto toliko asistencija.

Da između Kontea i Vidala vlada „zla krv“ svedoči scena sa utakmice protiv Juventusa na kojoj je čileanski fudbaler prokomentarisao odluku da ga ovaj povuče iz igre.

- Uvek 22, uvek broj 22 izlazi iz igre – govorio je Vidal kada je četvrti sudija pokazao da će ga zameniti Kristijan Eriksen.

Sa druge strane, Konte tvrdi da nema nikakve svađe između njega i Vidala, te da ne obraća pažnju šta ko govori tokom same utakmice.

- Kada menjam igrače, ne obraćam pažnju na njihove reakcije. Ja donosim odluke i na igračima je da ih prihvate. To je sve – poručio je Konte i jasno stavio na znanje da ga ne zanima ponašanje Čileanca koji je letos došao iz Barselone.

Za Vidala inače vlada veliko interesovanje, pošto su se za njega u skorije vreme raspitivali Flamengo, Marselj i Galatasaraj. On će pauzirati mesec dana nakon što se nedavno povredio.

Video: Stojković: Naravno da je bila laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA