Veliko priznanje za Marka Nikolića u Rusiji: Stručnjak Lokomotive trener meseca u Premijer ligi

On je osvojio svih 12 bodova u martu

  • 7
Marko Nikolić

Foto: TV Arena Sport / Printscreen

Još pre nego što je počeo da obavlja svoj posao na klupi Lokomotive iz Moskve, Marko Nikolić je trpeo određene kritike javnosti. Međutim, ruska javnost je kako je vreme odmicalo prihvatila da srpski stručnjak zna znanje. I priznanje za tako nešto je došlo, pošto je proglašen za najboljeg trenera meseca marta u šampionatu Rusije.

Teško da se moglo i očekivati nešto drugačije, pošto je Nikolić u martu ostvario ukupno četiri pobede u Premijer ligi i osvojio maksimalnih 12 poena. Mesec je započeo pobedom u gradskom derbiju protiv CSKA (2:0), a potom je tri boda upisivao na gostovanju Arsenalu u Tuli (3:0), protiv Sočija na domaćem terenu (3:1), a onda i za kraj minimalcem protiv Ufe u gostima (1:0).

Ta četiri trijumfa pomogla su Lokomotivi da se domogne trećeg mesta na tabeli sa svega četiri boda zaostatka za Spartakom i osam za vodećim Zenitom iz Sankt Peterburga. Borba za titulu je još daleko, ali ako nastavi sa sjajnim rezultatima, ekipa Marka Nikolića bi mogla do drugog mesta, koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

Već kroz dva kola Lokomotivu očekuje dvoboj sa Spartakom i to na domaćem terenu. Pored tog susreta, tim srpskog stručnjaka sastaće se sa Rotorom u gostima, potom Sočijem u Kupu, zatim ih čeka Rostov kod kuće i za kraj idućeg meseca tu je putovanje u Tambov.

Video: Milenković: Imali smo veliku želju da otvorimo kvalifikacije pobedom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојан

    25. mart 2021 | 10:38

    Неко тренер месеца у Русији, неко отказ у Арабији. Неко се бори за ЛШ, док неко други поставља негативне рекорде клуба и добија отказ. Неко је отео намештену титулу, а неко их је освајао. Нисмо исти!

  • X

    25. mart 2021 | 12:56

    Браво Маре!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA