Posle Rusije, Danska dopustila navijače na Evropskom prvenstvu: Na Parkenu do 11.000 ljudi!

Nadamo se da će uskoro publika biti dozvoljena svuda u Evropi, pa i kod nas

  • 0
Parken, Kopenhagen

Foto: Tanjug / AP

Nakon Rusije, publiku na Evropskom prvenstvu u fudbalu videćemo i u Danskoj, pošto je tamošnja Vlada dala dozvolu da najmanje 11.000 navijača može da prisustvuje utakmicama kontinentalnog šampionata.

Kako se dalje navodi, taj broj bi dalje mogao da nastavi da raste, ukoliko to dozvole zdravstveni uslovi. Evropsko prvenstvo će se inače održati od 11. juna do 11. jula u 12 gradova, a Kopenhagen će biti domaćin tri utakmice u grupnoj fazi u jedne u osmini finala.

- Evropsko fudbalsko prvenstvo je jedinstven i istorijski događaj u Danskoj. Vlada je zbog toga dozvolila 11.000 do 12.000 gledalaca za četiri utakmice na Parkenu – rekla je Džoj Mogensen, Ministarka kulture Danske.

Ona je dodala da će biti osnovana ekspertna grupa, koja će proceniti koliko će navijača biti dozvoljeno.

- Takođe, obavestili smo Fudbalski savez Danske i Evropsku fudbalsku uniju da će možda biti potrebno zatvoriti stadion ako dođe do širenja infekcije, pošto bi sa zdravstvenog stanovišta bilo neopravdano dozvoliti gledaocima pristup utakmicama – zaključila je Mogensen.

Za sada je neizvesno na kojim stadionima će biti omogućeno prisustvo publike, a na kojima ne. Završnica takmičenja će se igrati u Engleskoj, koja je najavila da se uskoro vraća normalnom životu, nakon što je vakcinisala veliki deo stanovništva.

Video: Stefan Mitrović: Krenuli smo pobedom što je vrlo bitno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA