"Naš narod od nas uvek očekuje najviše posle evropske titule": Silva očekuje veliki meč u Beogradu

Fudbaler Mančester sitija izneo utiske pred sudar sa Srbijom

  • 2
berbardo silva Foto: MN Press

Selektor Srbije Dragan Stojković u današnjem obraćanju medijima označio je Bernarda Silvu najboljim igračem portugalske reprezentacije pored "živog" Kristijana Ronalda.

To je možda i najbolji pokazatelj koliko i Piksi ceni omalenog ofanzivca Mančester Sitija, koji će, naravno uz prvu zvezdu ekipe Ronalda, biti najveća pretnja Orlovima. Doduše, tu su i Žoao Feliks, Žota, Andre Silva i čitava plejada igrača koji u svakom trenutku mogu namučiti bilo koji tim na svetu.

Upravo je neverovatan izbor kvalitetnih igrača koje imaju na raspolaganju i doneo Portugalcima titulu prvaka Evrope, i baš zbog tog uspeha sada je svaki meč takav da slove za favorite. Izuzetak niej ni meč sa Srbijom.

- Naravno da nam ta titula nameće velika očekivanja, i nama, i našim navijačima, ali to je logično. I naš narod se nada mnogu čemu, a naša misija, igrača i trenera, je da to održavamo, i daćemo sve da igramo uvek istim tempom - rekao je u najavi sutrašnje utakmice Bernardo Silva.

Novinare je zanimalo da li Srbija ima adute u veznom redu da odgovori na paklenu sredinu terena i napad Portugalaca, pa je Silva dao svoj sud o Đuričiću, Tadiću, Sergeju i ostalima.

- Poznajem odlično srpsku reprezentaciju, to su sve sjajni igrači, individualci, i spremamo se za veliki izazov. Neće biti lako, fizički su jaka ekipa, tehnički potkovana i znamo da nas očekuje dinamična utakmica.

Na pitanje da li je možda zabrinut posle dva gola Mitrovića Irskoj i šta generalno misli o napadaču Srbije, Silva je rekao:

- Strah nemamo, ali poštovanje imamo prema svakome, pa i prema Srbiji. Mitrovića odlično znamo, ja ga znam iz Premijer lige. U pitanju je izuzetno jak igrač, spreman i opasan, i bićemo usredsređeni da utakmici pristupimo što bolje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA