≫ 

Hrvati smešnim golom jedva dobili Kipar, vicešampion sveta u ozbiljnoj krizi

Mario Pašalić sprečio bruku u Rijeci posle greške protivnika

  • 5

Hrvatska je nastavila da se muči u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. Posle poraza od Slovenije u prvom kolu, selekcija Zlatka Dalića jedva je slomila otpor Kipra koji je savladala u Rijeci sa 1:0.

Strelac pogotka odluke bio je Mario Pašalić u 40. minutu posle loše reakcije defanzivaca Kipra koji nisu umeli da izbiju loptu iz peterca i otklone opasnost.

Pride, gosti su primili gol nepun minut nakon što je na gol stao rezervni golman Mihail, koji je zamenio povređenog Demetrisa.

Hrvatska je dominiriala i imala inicijativu tokom cele utakmice, ali uglavnom jalovu jer nije uspevala da postigne i drugi gol i tako reši ovaj meč, inače 135. u reprezentativnoj karijeri Luke Modrića, najboljeg fudbalera sveta za 2018.

Malo je falilo i da Kiprani šokiraju Rujevicu i odnesu bod, ali nisu umeli da kazne početničku grešku defanzivca Kockastih Duje Ćelete-Cara u 68. minutu.

Posle premijerne pobede u kvalifikacijama, Hrvati su se izjednačili sa Slovencima na drugom mestu, iza Rusije, lidera u ovoj grupi posle dva kola.

Sreća je i za Hrvate što u trećem kolu gostuju na Malti pa će i tu moći da se dodatno rehabilituju posle poraza od Slovenije. Da igraju sa Slovačkom ili Rusijom, sigurno ne bi mirno spavali, ali je poznato da oni tradicionalno u kvalifikacijama traljavo krenu, pa odrade posao na kraju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovo

    27. mart 2021 | 20:04

    Pa oni su decenijama ispred nas u svemu...

  • uskoro su koleztivna boranija

    27. mart 2021 | 20:08

    braca od delija su odavno u krizi..kosarka im je treca lifa , rukometasi pali u drugu evropsku ligu..fudbaleri su na pragu onoga gdje je srbija..znaci..boranija

  • baba smilja iz darosave

    27. mart 2021 | 21:38

    bilo bi dobro kada bi mi mogli da damo makar i smesan gol

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA