≫ 

Sve o meču Azerbejdžan - Srbija: Misterija startnih 11 kod Piksija, Orlovi 22 puta skuplji od rivala

Pred našim timom je novi izazov

  • 12
Reprezentacija Srbije, Srbija vs Azerbejdzan Ilustracija: Nikola Jovanović

Pobeda nad Republikom Irskom (3:2) i remi sa Portugalcima na Marakani (2:2), dali su Orlovima elan pred poslednji meč prvog ciklusa kvalifikacija, protiv Azerbejdžana u Bakuu, koji je na programu danas od 18 časova.

Gde i kad se igra

Meč je na programu u utorak od 18 časova po vremenu u Srbiji, na Olimpijskom stadionu u Bakuu, koji ima kapacitet od 69.870 gledalaca.

Nema publike u Bakuu

Zbog pandemije korona virusa neće biti navijača na ovom meču.

Ko prenosi?

Prenos meča je na televiziji Nova S. Evo zašto prenosa neće biti na RTS-u, što mnogi navijači očekuju.

Ko sigurno ne igra?

Nikola Milenković zbog suspenzije i crvenog kartona u meču sa Portugalcima neće biti na raspolaganju selektoru, kao i Miloš Veljković i Đorđe Despotović, koji su se pred meč sa Portugalcima vratili u svoje klubove zbog povreda. Kod Azera je Bahlul Mustafazadeh povređen.

Istorijat duela sa Azerbejdžanom

Naš tim je od osamostaljenja 2006. odigrao sa Azerbejdžanom tri meča i slavio u sva tri pobedama od 1:0, 6:1 i 4:1, a najubedljiviji rezultat bio je baš u Bakuu 2007 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pamte se i dueli iz 2003- godine, kada smo pod nazivom Srbija i Crna Gora pretrpeli dva velika šamara. Najpre je u Podgorici rezultat bio 2:2, a potom je u junu 2003. godine Azerbejdžan pobedio sa 2:1. Tada smo dobro zapamtili Gurbana Gurbanova, koji je za Azere postigao oba pogotka u Podgorici i jedan u Bakuu.

Srbija može da osigura 1. mesto u grupi

Standings provided by SofaScore LiveScore

Naš tim je trenutno lider grupe A, sa četiri boda, koliko imaju i Portugalci, zbog bolje gol razlike. Jasno je da je pobeda imperativ i da bi mnogo značila, a ukoliko bi Srbija pobedila što većom razlikom, to bi samo dodatno moglo da utiče na to da se učvrsti prvo mesto u grupi, posebno što Portugalci igraju u gostima Luksemburgu, koji je već iznenadio Irsku u prošlom kolu.

Loša situacija u azerbejdžanskom fudbalu

Pre meča Telegraf je kontaktirao novinara iz Azerbejdžana koji je upućen u dešavanja u reprezentaciji ovog tima. On ističe da se situacija promenila u odnosu na poslednjih nekoliko godina, da je trenutno kriza u azerbejdžanskom fudbalu, da su se tri najbolja igrača penzionisala i da je to uticalo i na kvalitet same reprezentacije, te očekuje ubedljivu pobedu Orlova.

Nema VAR-a, sudi Izraelac

Kao i na prethodnim mečevima kvalifikacija, ni ovde neće biti VAR-a, a pravdu će deliti Roj Rajnšrajber, izraelski sudija, koji do sada nije sudio na mečevima Srbije, a od srpskih timova delio je pravdu na meču Partizana protiv Budućnosti u Podgorici u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je viđen remi bez golova, ali i prolazak crno-belih zbog pobede u prvom meču.

Orlovi 22 puta skuplji

Trening, Baku, Srbija - Azerbejdžan Trening reprezentacije Srbije u Bakuu; Foto: FSS

Vrednost Azerbejdžana na Transfermarketu procenjena je na 15,8 miliona evra. Sa druge strane, Orlovi su procenjeni na 347,55 miliona evra, što najbolje govori o tome ko je favorit na ovom meču.

Kladionice veruju u Srbiju

Kvota na dvojku u Bakuu je 1,43, a na kombinazziju 2&3+ 2,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Azerbejdžan - Srbija.

Kakav sastav možemo da očekujemo?

Od kako je Dragan Stojković Piksi postao selektor, gotovo je nemoguće predvideti sastav koji bi mogao da izvede, jer često rotira igrače ili hrabro krene sa više ofanzivnih igrača.

Realno je očekivati promenu na golu i Rajkovića umesto Dmitrovića, koji je bio nesiguran u prva dva meča. Takođe, umesto Milenkovića je jedina preostala opcija na štoperu Spajić. Radonjić bi trebalo da bude nagrađen za sjajnu partiju i dve asistencije protiv Portugalaca, a Kostić za gol na levoj bočnoj strani. Milinković Savić i Gudelj bi trebalo da ostanu u veznom redu, s tim da je i tu moguće neko novo iznenađenje, kao protiv Iraca kada su zaigrali Račić i Lukić, što niko nije očekivao.

Ovoga puta možda iznenađenje bude Ivan Ilić, koga je Piksi i ranije isticao kao novog Nemanju Matića.

Tadić i Đuričić bi trebalo da igraju kao polušpicevi koji će se ubacivati u napad, dok bi šansu od starta ovoga puta mogao da dobije Luka Jović, pošto se Mitrović istrošio protiv Portugalaca sa kojima se "rvao" ceo meč, Vlahović je bio starter protiv Irske i Portugala, pa bi Piksi sada šansu mogao da da i Joviću.

Piksijevih 11, reprezentacija Srbije, fudbal, sastav Ilustracija: Nikola Jovanović

Video: Neobične metode Japanca u reprezentaciji Srbije: Izveo igrače na ulice Bakua da treniraju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаги

    30. mart 2021 | 11:31

    Не смемо да тактизирамо. Од првог минута у напад, јер је он најбоља одбрана. Ако не можемо, онда не треба ни да се квалификујемо.

  • Vatra

    30. mart 2021 | 11:43

    Opet ce biti prenos na RTS? Zar ne?

  • On

    30. mart 2021 | 11:43

    Jović ni u snovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA