Milan neverovatnom greškom poklonio bod Sampdoriji, san o tituli ostao na levoj stativi u nadoknadi

Mogli su Rosoneri da se sačuvaju u sam smiraj utakmice, ali nisu imali ni sreće

  • 0
Milan - Sampdorija Foto: Tanjug / AP

Zbogom tituli. Čini se da Milan i definitivno neće ove sezone osvojiti pehar namenjen šampionu Serije A, pošto je nastavio da posrće, a da problem bude veći, to uglavnom čini protiv ekipa koje bi objektivno gledano morao da savlada. Ovoga puta je Milanezima meru uzela Sampdorija, koja je odnela bod sa „San Sira“, a lako se moglo dogoditi da to budu i sva tri – 1:1 (0:0).

Relativno mirno prvo poluvreme nikako nije moglo da nam nagovesti velika uzbuđenja koja smo videli u drugih 45 minuta. Iz uvodnog dela igre jedino što je vredno izdvojiti su odbrana Donarume nakon slobodnog udarca Mortena Torsbija, kao i potencijalni penal koji je tražio Zlatan Ibrahimović pred sam kraj, ali je sudija ostao nem na njegove pozive.

I taman što smo krenuli u drugo poluvreme, posle tačno 12 minuta igre pao je prvi gol. Zaista katastrofalnu grešku napravili su fudbaleri Milana, koji su se potpuno nonšalantno dodavali u zadnjoj liniji, kao da se oko njih ne nalaze igrači Sampdorije. Pravo pitanje uz to jeste šta je Donaruma radio toliko visoko u zadatom momentu, pa je Fabio Kvaljarela maestralno presekao pas i šutirao iz prve, te tako doneo Sampdoriji šokantnu prednost.

Ali nisu uspeli gosti da i sami ne naprave veliku glupost. Samo neka dva minuta kasnije, kada je Milan krenuo u sveopštu kanonadu ne bi li sprečio veliku bruku na svom „San Siru“, Adrijan Silva je nezgodno uklizao na nekih 25 metara od gola i zaradio drugi žuti karton. Reklo bi se sasvim opravdano.

No i pored toga, Milan je dugo tražio način da dođe barem do poravnanja. Rosoneri zaista nisu imali nekih većih šansi sve dok u 87. minutu nije sevnula kontra. Sampdorija se tada pomalo neočekivano otvorila, ostavila nešto više prostora nazad, što je iskoristio Frank Kesi koji je poslao loptu do Jensa Haugea, koji je zavrnuo loptu u šesnaestercu i poslao je u kontra ugao. Delovalo je da za domaće ipak ima nade.

Ali onda, baš kada je bilo najpotrebnije, fortuna im je okrenula leđa. U trećem minutu nadoknade, lopta je Franku Kesiju legla tačno na nogu, ali je ovaj uspeo da pogodi samo levu stativu. Čini se da su baš na tom mestu ostali svi snovi o tituli u taboru Rosonera.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Džons predao pobedu Zadranima u ruke, Borac sve bliži da zauzme mesto u plej-autu ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA