Inđija sprečila Rad da izađe iz opasne zone, Javor sa bele tačke došao do poena protiv Bačke

Ozbiljno se zakuvalo u borbi za opstanak u Linglong Superligi Srbije

  • 4
fk inđija Foto: MN Press

Tri utakmice odigrane su ovog popodneva širom Srbije kao uvertira za ono što nas čeka večeras, kada će na teren istrčati Crvena zvezda i Partizan. Sva tri duela direktno su odlučivala o borbi za opstanak, koja se nakon postignutih rezultata dodatno zakomplikovala, pa je izvesno da nas u samoj završnici šampionata očekuje prava drama i borba za svaki bod.

Kao pobednik dana izašla je ekipa Inđije, koja je uspela da na svom terenu savlada Rad, koji je faktički sam sebi pucao u noge, ostavši sa igračem manje na oko 35 minuta do kraja utakmice. Smelo su to domaći kaznili, posle su imali saveznika u vidu vremena, jer je u završnici počeo da pada i grad i dodatno je otežao i umanjio šanse Građevinarima da dođu do povoljnog ishoda – 1:0 (0:0).

Uspeo je greške Rada da kazni Nebojša Bastajić, koji je u 63. minutu postigao gol vredan tri boda za fudbalere Inđije. Generalno gledano, domaći su imali još nekoliko izglednih prilika, naročito preko Bastajića, ali je golman gostiju uspeo da uz pomoć prečke, ali i dve dobre intervencije spreči veći poraz svog tima.

Bodove su Ivanjici podelili Javor i Bačka, možda pomalo neočekivano. Fenjeraš Linglong Superlige zaustavio je domaće fudbalere i tako im malo zagorčao borbu za opstanak, uzimajući u obzir da su verovatno pred početak utakmice upisali tri boda na ovoj utakmici – 1:1 (0:1).

Bačka je šokirala Javor golom Marka Pantića još u četvrtom minutu utakmice i dugo je držala tu prednost. Međutim, 76. minut doneo nam je penal koji je Lazar Lukić dosudio za fudbalere domaće ekipe. Luka Luković preuzeo je odgovornost i poravnao rezultat. Pojurio je potom tim iz Ivanjice po sva tri boda, ali je Luković u drugom minutu nadoknade promašio šansu utakmice i tako propustio priliku da donese ekipi sva tri boda.

U preostalom duelu, Radnik iz Surdulice je bez ikakvih većih problema uspeo da savlada Zlatibor iz Čajetine. Golovima Milana Makarića na početku drugog poluvremena, domaći tim uspeo je da postavi temelje trijumfa, koje je samo na kratko uzdrmao Nemanja Krstić. No, Surduličani su zadržali staloženost i učvrstili svoju poziciju u sredini tabele, dok su gosti blizu ispadanja iz najvišeg ranga – 2:1 (0:0).

LINGLONG SUPERLIGA SRBIJE - 29. KOLO

Petak

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

TSC - Proleter 2:0 (1:0)

Mladost - Radnički Niš 4:1 (0:0)

Voždovac - Mačva 0:0

Čukarički - Spartak 5:1 (2:1)

Subota

Inđija - Rad 1:0 (0:0)

Javor - Bačka 1:1 (0:1)

Radnik Surdulica - Zlatibor Čajetina 2:1 (0:0)

17.00: Napredak Kruševac - Crvena zvezda

19.05: Partizan - Metalac

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Kanonada Čukaričkog na Brdu: Tri gola za 11 minuta za potpuni slom nejakih Subotičana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    3. april 2021 | 17:14

    Tako je bre!!!Koj RAD!Ko njih forsira da se u poslednjih 20god.izvlace iz ispadanja!!!napolje breee

  • smesko

    3. april 2021 | 17:32

    Surdulica ole,ole,ole...oleeeeeeee...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA