≫ 

Metalac olupan posle penala, Stanojevićev Partizan 19. pobedom u nizu najavio večiti derbi

Crno-beli stigli do novog trijumfa u Superligi - 3:0 (1:0)

Fudbal FK Partizan - FK Metalac Foto: MN Press

Ako je Metalac parametar forme i svojevrsni test pred predstojeći večiti derbi, koji se igra naredne srede, Partizan je u potpunosti položio ispit i spreman je za najvažniju utakmicu u srpskom fudbalu. Crno-beli su ostvarili i 19. pobedu u nizu, savladavši bez mnogo muke tim iz Gornjeg Milanovca sa 3:0, golovima Sejdube Sume iz jedanaesterca, Miloša Jojića i Lazara Markovića.

Mnogo borbe, žeskokih duela i trčanja, prilika za gol, mahom na kontu Partizana, jedan poništeni pogodak domaćinu, nedosuđen i dosuđen jedanaesterac... Tako se otprilike može u rečenici opisati prvo poluvreme meča između crno-belih i Metalca, u kome je tim iz Humske u većem delu bio daleko bolji rival na terenu, ali im nije bilo baš lako...

Morao je trener Aleksandar Stanojević da sklapa tim na osnovu umora i povratka reprezentativaca, da menja neke ustaljene rutine, ali nije promenio filozofiju Partizana, koji na svom "ognjištu" napada bez prestanka, vrši presing i ne dozvoljava protivniku da diše, ma kako se on zvao i kakvu reputaciju imao.

Da je scenario bio idealan po crno-bele, sve je moglo da bude gotovo u prvih desetak minuta, jer domaćin krenuo silovito u presing, ne dozvoljavajući Metalcu da iznese loptu sa svoje polovine, čak i iz prve trećine.

Odmah je pripretio Miljković, jedan od najboljih aktera na terenu u prvom delu, ali je njegov udarac sa distance završio malo iznad gola. Već u jednom od sledećih napada, posle "isečene" akcije Metalca, Suma se našao u sjajnoj poziciji i odlučio da proigra Lazara Markovića na pet metara, čija je spora reakcija dala vremena odbrani gostiju da se spase, pa ni Gvinejac u nastavku akcije nije uspeo da "ugura" odbitak u gol.

U 12. minutu Partizanu je opravdano poništen gol pošto je posle akcije Sume i Holendera, pošto je mađarski reprezentativac, umesto da sam završi akciju iz izgledne situacije, nesebično potražio Markovića, koji je već zakoračio u ofsajd, pa su reagovali i pomoćni i glavni sudija.

Pomenuta prilika ujedno je bila i poslednja u tom prvom naletu crno-belih, jer je posle nje nastupio period "praznog hoda", u kome se Metalac pomalo oslobodio pritiska i počeo znatno lakše da rešava probleme u odbrani.

Fudbal FK Partizan - FK Metalac Foto: MN Press

Istina, gosti nisu bili gotovo nimalo opasni na suprotnoj strani terena, zapravo igrali su onoliko koliko im je Partizan dozvoljavao, a to se merilo u nekoliko razmenjenih pasova, pomerenim linijama na sredini terena i tek ponekim udarcem sa distance, uglavnom kada je domaćin grešio u opasnoj zoni.

Jedan takav je uputio Maksimović na isteku pola časa igre, odnosno Krajišnik u 35. minutu, što je bio premršav "arsenal" da bi se ugrozio Partizan. Nisu ni crno-beli, iako dominantniji u polju, imali previše izglednih situacija u tom peiodu, sem prilike u 33. minutu, koju je pripremio Marković, a kasnili su za delić sekunde i Holender sa makazicama i Jović, koga je taj akrobatski potez zbunio.

U smiraju se ipak zakuvalo i to prilično, jer su crno-beli, čini se, oštećeni za nedosuđen jedanaesterac. Igrao se 41. minut, Holender je umakao Mlađoviću, koji ga je srušio, ali sudija Grujić odmah odmahnuo glavom, što je izazvalo gnev domaćih igrača i okončalo se žutim kartonom Lazaru Markoviću.

Ipak, minut kasnije, isti igrač - Mlađović - ponovo je zgrešio, s tim što je ovoga puta faulirao upravo Markovića. posle čega Grujić nije imao dilemu - jedanaesterac. U odsustvu Bibrasa Natrha odgovornost je preuzeo Sejduba Suma i pogodio - 1:0.

U nastavku je Stanojević u svlačionici ostavio mladog Jovića, a na teren poslao Takumu Asana, što je, čini se, dodatno podiglo ritam igre crno-belih. U toj meri da je u desetak minuta drugog dela Partizan praktično dotukao goste.

Kraj nadanja je nagovestio Suma, čiji udarac iskosa poludesno je završio u rukama golmana Dušana Puletića, ali već u sledećem napadu Metalac je grubom greškom Marka Zoćevića presudio sam sebi. Vezista je bio neoprezan, dozvolio da mu Miloš Jojić ukrade loptu na 40-tak metara, stušti se sam ka golu i pogodi dalji ugao - 2:0.

Pet minuta kasnije sve je bilo gotovo. Akcija kao po koncu, sjajan povratni pas Aleksandra Miljkovića, kao kruna odlične partije i egzekucija Lazara Markovića, koju je Puletić samo propratio pogledom - 3:0.

Menjao je uveliko sastav Lazetić, svestan da brod tone, posle trećeg gola i Stanojević je počeo sa rotacijama ne bi li održao ritam, ali i odmorio neke od igrača za predstojeći večiti derbi.

Bolji je Partizan bio i u završnoj fazi utakmice, imao nekoliko odličnih situacija i pokušaja pred golom Metalca, ali je nedostajalo samo malo više koncentracije u završnici da pobeda bude i ubedljivija.

Partizan - Metalac 3:0 (1:0)

Strelci: Suma 44. penal, Jojić 54, L. Marković 60

Stadion: Partizana

Sudija: Danilo Grujić

Žuti kartoni: Lazar Marković, Pavlović (Partizan), Mladović (Metalac)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović (od 67. Urošević) - Zdjelar (od 61. Šćekić), Jojić - Marković (od 61. Stevanović), Suma (od 66. Pavlović), Jović (od 46. Asano) - Holender.

METALAC (4-1-4-1): Puletić - Vlalukin, Rogač, Pecelj (od 59. Grbović), Vasiljević (od 72. Milićević) - Krajišnik - Cvetković, Maksimović (od 59. Jokić), Zoćević (od 59. Kokir), Mlađović - Katanić (od 72. Luković).

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 32 zagorska

    3. april 2021 | 20:05

    Bravo gosn sudac za kazneni udarac.Jes da je prekršaj bio na 17 metara ali poklonu se u zube ne gleda ne?

  • Cure

    3. april 2021 | 20:32

    A u sredu Stanoje ponovo postavlja autobus ispred 16 bunkericaa kao i u proslom derbiju..ali sad cemo vas razvalitiii svesni ste i vi glodari koliko smo jaci i boljiii..

  • Ohoo

    3. april 2021 | 19:48

    Penaltko prvi strelac lige a dao samo jedan gol iz igre 😂😂 jaaaoooo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA