Haland podelio svlačionicu Dortmunda: "Borusija je blizu sportske i finansijske katastrofe"

Raste nezadovoljstvo u klubu zbog nerazrešenog statusa Norvežanina

  • 3
erling haland Foto: Tanjug/Ap

Veliki problemi kucaju na vrata Dortmunda. Milioneri su sve dalje od plasmana u grupnu fazu Lige šampiona nakon jučerašnjeg poraza od Ajntrahta na domaćem terenu, koji znači da sada zaostaju čak sedam poena za klubom Luke Jovića i Filipa Kostića na tabeli. Nije još sve izgubljeno, ali jasno je da će posao biti neverovatno težak.

A na sve to treba dodati probleme koji okružuju transfer Erlinga Halanda, odnosno njegov ostanak u klubu. Nemački Bild, koji se može uzeti kao relativno pouzdan izvor, tvrdi da je svlačionica Borusije potpuno podeljena zbog norveškog igrača, pošto su njegovi saigrači ljuti zato što se čitave sezone više priča o njemu nego o samom klubu i ambicijama. Problem je što Borusija nije ništa uradila, jer se boji reakcije najveće zvezde ekipe.

- Teško ćemo do top četiri, malo šansi imamo, i treba biti jasan. To bi bila sportska i finansijska katastrofa, blizu smo toga – istakao je veoma besni Haland posle utakmice sa Ajntrahtom.

Ali, neki misle da je upravo Haland najveći problem Borusije, pa tako legendarni Didi Haman upire prste ka njemu, njegovom ocu i Minu Rajoli za kojeg tvrdi da će urušiti slavni nemački klub.

- Sramota je koliko nemaju hrabrosti da kažu Rajoli i Halandovom ocu da su sve upropastili, da svojim turnejama po Evropi i insistiranju na transferu, prave problem timu. Haland je sam trebalo da uvidi koliko će ovo naškoditi ekipi u delikatnom trenutku – rekao je Haman.

Ono što neki drugi nemački mediji tvrde jeste da Mino Rajola želi da dovede Borusiju pred svršen čin i da će mu sve biti mnogo lakše ukoliko Borusija ostane bez Lige šampiona. Međutim, on ovim želi da uključi što više klubova u trku, kako bi povećao cenu talentovanom igraču iz Norveške. Nije to prvi put da čini.

Milioneri insistiraju na 150.000.000 evra za Norvežanina i tvrde da neće primiti ništa manje za čoveka koji je ubacio 50 golova na 49 mečeva. Sledi susret sa Sitijem u Ligi šampiona, a teško je da će se Borusija upravo kroz Ligu šampiona domoći elite. Pep inače najviše želi da dovede Halanda, pa će biti zanimljivo šta će se tu izdešavati.

Video: Pao zid stadiona FK Zemun, pričinjena velika šteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XNXX

    4. april 2021 | 14:02

    Sto tolika frka?! Ima ugovor i ne moze nista bez kluba! Klub ako ga pusti, pusti ce ga, ako ne, ima da igra sledecu sezonu u Ligi Evrope!!!

  • Ravaneli

    4. april 2021 | 16:45

    Nije Harland kriv što duva u odbrani ko na Prokletijama. Ceo tim užasno igra, presporo. Ovaj tim je tehnički 3* nadmoćniji u odnosu na tim koji je osvojio poslednju Birusijinu titulu. Treneri su loši, bez harizme i energije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA