≫ 

Ko je opljačkani biznismen Tapi: Izgubio u Bariju od Zvezde, bio uhapšen, vraćao 404 miliona evra...

Tapi je poznat javnosti u Srbiji kao predsednik Olimpika iz Marselja u periodu kada je Crvena zvezda igrala finale Kupa evropskih šampiona 1991. godine u Bariju

  • 0
Bernard Tapi Foto: Youtube/LCP/Printscreen

Bivšeg francuskog ministra i bivšeg vlasnika Adidasa, skandalima opterećenog tajkuna Bernarda Tapija i njegovu suprugu napali su lopovi tokom pljačke njihovog doma blizu Pariza, objavila je policija u nedelju.

Tapi i supruga spavali su kada su četiri muškarca provalila u kuću u Combs-la-Villeu blizu Pariza oko 00.30 u nedelju, nakon čega su ih pretukli i zavezali električnim kablovima, prenela je Hina.

Dominik Tapi je uspela da se oslobodi i iz susedove kuće je nazvala policiju. Ima blage povrede od nekoliko udaraca u lice i prevezena je u bolnicu na pregled. Očekuje se da će uskoro biti puštena.

- Ona je dobro - rekao je unuk Rodolf Tapi.

Ko je Bernard Tapi, poznat od ranije svetskoj javnosti po brojnim finansijskim i sportskim aferama?

Apelacioni sud u Francuskoj naložio je 2017. godine francuskom biznismenu Bernaru Tapiju da vrati svih 404 miliona evra, koliko mu je odlukom arbitražnog suda isplaćeno u sporu povodom prodaje kompanije Adidas.

Naime, utvrđeno je da je biznismen imao veze sa jednim od arbitara kog je država imenovala da reši Tapijev spor protiv banke Kredi Lione iz 2008. godine u vezi sa prodajom kompanije Adidas čiji je Tapi bio vlasnik od 1989. godine.

Inače, Tapi je poznat javnosti u Srbiji kao predsednik Olimpika iz Marselja u periodu kada je Crvena zvezda igrala finale Kupa evropskih šampiona 1991. godine u Bariju.

Tada je čak i nudi pojedinim fudbalerima Zvezde ogroman novac da "prodaju" finale, što su kasnije i oni sami potvrdili u svojim intervjuima. Pre svega je to bio golman Stevan Stojanović, koji je odbio nepristojnu ponudu i na kraju kao kapiten podigrao "ušati" pehar.

Tapi je svoju opsesiju za peharom klupskog prvaka Evrope na kraju ipak usoepo da ostvari pošto je dve godine kasnije Marselj osvojio Ligu šampiona.

Video: Samo što su primili, odmah su i dali gol: Napredak krenuo s centra i smanjio na 1:3 protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA