≫ 

Aprilski večiti derbiji: Zvezda pamti Dekijev "vozić", Partizan "otimanje titule" s Markom Nikolićem

April više prija crveno-beloj strani Topčiderskog brda kada se pogleda statistika

  • 5
163. Večiti Derbi El Fardu Ben u duelu sa Slobodanom Uroševićem; Foto: Nikola Tomić

Pred nama je 164. večiti derbi, duel koji može odlučiti ko će biti šampion Srbije za sezonu 2020/21. Kao uvertiru u duel između Crvene zvezde i Partizana koji je na programu 7. aprila od 18 časova, prisetićemo se statistike u dosadašnjim prvenstvenim derbijima koji su odigrani u aprilu.

Crveno-beli imaju malu prednost. Do sada su odigrana 32 večita derbija u aprilu, 13 puta slavila je Crvena zvezda, devet puta Partizan, dok je deset puta rezultat bio nerešen.

Meč se igra na stadionu Zvezde, a zbog pandemije korona virusa, neće biti navijača, što je bio slučaj i jesenas na stadionu Partizana.

Ove dve ekipe do sada su igrale 32 puta u aprilu, ovaj mesec bolje leži Crveno-belima. U poslednjih pet derbija, Zvezda je slavila dva puta, dva puta je bilo nerešeno, dok je Partizan jednom uspeo da dođe do pobede.

Na jednom aprilskom derbiju, 3. aprila 1988. na stadionu je bilo više od 70.000 ljudi što je i rekord večitih derbija.

Taj rekord se u skorije vreme sigurno neće oboriti zbog pandemije korona virusa.

Najubedljivija pobeda u "aprilskim derbijima" pripada Crvenoj zvezdi, koja je sa 4:0 slavila 8. aprila 1998. godine, kada je upravo Dejan Stanković dao dva gola uz čuvenu proslavu s improvizovanim "vozićem".

Druga najubedljivija pobeda crveno-belih u aprilu bila je 1982. u 70. večitom derbiju, kada su slavili sa 4:1 kao gosti.

Sa druge strane, Partizanov najubedljiviji trijumf u aprilskom derbiju viđen je u 154. večitom derbiju, 2017. godine, kada je briljirao Leonardo sa dva gola za trijumf od 3:1, koji je najavio i preokret u borbi za titulu, koja je za sada Partizanova poslednja pod vođstvom u čuvenoj sezoni sa Markom Nikolićem na klupi.

U svakom slučaju, očekuje nas spektakl i meč koji će mnogo toga odlučiti.

Video: Novi ugao dosuđenog penala za Zvezdu: Da li je iz njega situacija jasnija?!

Sa dva poraza u nizu, Everton se udaljio od mesta koje vode u Evropu, pa mu je večerašnji (19.00) meč protiv Kristal Palasa izuzetno bitan. Kvota na keca je 1,92. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Everton - Kristal Palas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zilf

    5. april 2021 | 15:56

    Ne razumem kako ce ovaj derbi odluciti ko ce biti sampion? Ako kojim slucajem Partizan dobije ,prici ce na -6 ,sto je opet, realno gledano velika prednost Zvezde. Ali s obzirom da Zvezda duze vreme nije dobila derbi , da je dva puta porazena u Kupu , da igra odlicno pod komandom Dekija ,mislim da ce uskoro biti +12.

  • Mickey

    5. april 2021 | 16:31

    To nije Markova,nego Toletova titula...

  • Daniel

    5. april 2021 | 16:32

    Od 2017 😁😁😁😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA