≫ 

Dembele u 90. sprečio samoubistvo Barse na Mesijevoj proslavi, titula je sada u rukama "katalonaca"

Teška pobeda protiv Valjadolida rezultatom 1:0

  • 2
Lionel Mesi, FK Barselona Foto: AP/Tanjug

Tokom svog boravka u Barseloni više je osporavan i pljuvan nego što je hvaljen, ali Usman Dembele bi posle ove noći mogao da izraste u jednog od heroja "katalonskog kluba."

U trenucima kada se sve rušilo, kada je Barsi pretilo samoubistvo u borbi za titulu, Francuz je dao gol Valjadolidu u 90. minutu i tako doveo svoj klub na samo bod zaostatka u odnosu na Atletiko.

Ugrubo rečeno, Barsa sada drži sve konce u svojim rukama - jer do kraja šampionata ima da igra sa Jorgandžijama i u slučaju svih pobeda popeće se na tron namenjen najboljem timu Španije.

Mučila se Barsa tokom ovog meča, imala je nekoliko šansi, pre svega preko Mesija, Dembelea i Grizmana, ali i sreće kada su gosti na početku meča pogodili prečku i kada im sredinom drugog nije dosuđen penal. Takođe, tu je i igrač više za domaćina posle crvenog za Piana u 79. minutu.

Ne računajući gol Dembelea, najbolju priliku za Barsu imao je slavljenik Mesi kom je jedan od defanzivaca blokirao šut i sprečio da već viđena lopta uđe u mrežu.

Mesi je pre ovog meča izašao na teren Nou Kampa zajedno sa porodicom kako bi proslavio svoj rekord u dresu kluba i 767. meč koji je već odigrao i tako prestigao Ćavija.

Situacija na tabeli je sledeća: Atletiko ima 66, Barsa 65, a Real 63 boda na devet kola do kraja. A u tih devet kola gledaćemo derbi između Reala i Barselone već u sledećem, kao i Barselone i Atletika u 35. kolu.

Atletiko do kraja ima mečeve protiv Betisa (G), Eibara (D), Ueske (D), Bilbaa (G), Elčea (G), Barselone (G), Sosijedada (D), Osasune (D) i Valjadolida (G).

Što se tiče Barse, rekli smo da u sledećem kolu ide na Santjago Bernabeu, a potom slede: Hetafe (D), Viljareal (G), Granada (D), Valensija (G), Atletiko (D), Levatne (G) i Selta (D).

Real će dočekati Barsu, potom slede Hetafe (G), Kadiz (G), Betis (D), Osasuna (D), Sevilja (D), Granada (G), Bilbao (G), Viljareal (D).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA