≫ 

Sastav Zvezde za 164. večiti derbi: Stankovića "remeti" bonus pravilo, bez Bena u startnih 11?

Kako sada stvari stoje, Nikolić i Gavrić će biti dvojica bonus igrača - što znači da će najbolji stranac u istoriji Zvezde morati na klupu, barem do drugog poluvremena

  • 3
FK Crvena zvezda - FK Mačva Foto: MN Press

Kao što je i sam rekao prilikom najave meča, trener Crvene zvezde Dejan Stanković imaće "slatke muke" prilikom odabira sastava za 164. večiti derbi koji je na programu u sredu od 18 časova (Arena Sport 1, TV B92)!

Crveno-beli će duel sa Partizanom dočekati u punom sastavu, s tim što bi trebalo voditi računa na izbor stranaca i dvojice bonus igrača koji moraju da krenu od starta.  Zvezda je u utorak popodne odradila i poslednji trening pred derbi, što znači da je i Stanković najverovatnije presekao kojih 11 će u sredu istrčati na teren.

Zvanične pottvrde nema, ali prema nezvaničnim informacijama Željko Gavrić i Veljko Nikolić će biti ta dvojica bonus igrača, dok će El Fardu Ben i Gelor Ganga početi sa klupe.

Dilema je i ime drugog štopera, s obzirom na to da je Nemanja Milunović imao povredu i u ponedeljak je radio sa strane. Na raspolaganju je Stankoviću, ali će Radovan Pankov biti taj koji će naći svoje mesto pored Miloša Degeneka.

- Poznajemo se međusobno. Nisam siguran da može da bude nekih iznenađenja. I kod nas i kod njih imamo 12,13 igrača koji kruže oko startne postave - rekao je Stanković u najavi meča.

Milan Borjan je na golu, to je cementirano, dok će pored desne i leve aut linije biti reprezentativac Milan Gajić i Milan Rodić. Pomenuti Pankov i Degenek činiće defanzivnu liniju sa njima.

FK Crvena zvezda - FK Mačva Foto: MN Press

Seku Sanogo će biti taj zadnji vezni, a mesto u sredini praviće mu Veljko Nikolić. Ne bi bilo iznenađenje ni da se u startnoj postavi pojavi i Petrović, mada je malo verovatno da će Stanković krenuti derbi sa dvojicom defanzivnih vezista.

Mirko Ivanić se nalazi u sjajnoj formi i njegovo mesto plejmejkera je zacementirano, kao i ono na levoj strani gde će delovati Aleksandar Katai. Na desnoj strani će biti Željko Gavrić, taj drugi bonus, a ukoliko iza sebe ne ostavi sjajno poluvreme nema sumnje da će Ben dobiti šansu na pauzi.

Fudbalska postava Zvezda, sastav 2021 Ilustracija: Nikola Jovanović

Ben je figurirao i kao potencijalna "devetka" u sredu, ali je ta pozicija rezervisana za Italijana Dijega Falčinelija. Pre svega i zbog toga što je Milan Pavkov pokazao da je igrač koji više doprinese ekipi svojim ulaskom. Nekako, promeni tok na terenu.

Dakle, ukoliko ne bude nekih iznenađenja u psolednji čas, Zvezda će u 164. večitom derbiju nastupiti u sledećem sastavu: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Rodić, Sanogo, Nikolić, Ivanić, Katai, Gavrić, Falčineli.

Video: Stanković: Derbi je nepredvidiv, ali hoćemo pobedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 32

    6. april 2021 | 21:15

    Tesko da ce Ben, najbolji igrac Zvezde poceti na klupi , igrac koji jednim potezom moze da resi utakmicu. Igrace u spicu najverovatnije , pa kada Falcineli ili Pavkov udju u drugom verovatno ce preci na krilo. Kako god, tesko da ce Stankovic poceti bez njega.

  • Vratiće se rode

    7. april 2021 | 01:37

    Stankoviću vreme je za pobedu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA