Barselonine glavobolje zbog Miralema Pjanića: Niko ga neće, a moraju da ga prodaju kako znaju

Bosanski fudbaler je na izlaznim vratima kluba, ali ne baš po svaku cenu

  • 2
Miralem Pjanić, FK Barselona Printskrin: Twitter.com/@FCBarcelona

Pošto Miralem Pjanić nije uspeo da pronađe svoje mesto u Barseloni, klub pokušava da ga se reši i prolsedi u neku drugu ekipu. Međutim, jasno je da to neće ići tako lako, pošto je zainteresovanih zaista malo, a cena je veoma visoka, pošto Katalonci traže čak 45.000.000 evra za bosanskog fudbalera.

Oni su Pjanića od Juventusa otkupili za vrtoglavih 60.000.000 evra, pa se može reći da je gubitak od 25% još i prihvatljiv. Ako ode za nižu sumu, sve to napraviće dodatne probleme u klupskoj kasi za neke naredne sezone, pošto finansije ionako nisu baš bajne.

Već je poznato da je Barselona u ozbiljnim dugovima, a za naredno leto ima velike planove. Njihovu listu želja trenutno sačinjavaju igrači poput Tijaga Alkantare, Kuna Aguera ili Vajnalduma, pa i Erlinga Halanda, kojeg žele da u poslednjem trenutku preotmu od Real Madrida. A za to novca – nema.

Ako bi Barsa uspela da proda Pjanića za manje od 45.000.000 evra, onda će biti na gubitku od 15.000.000 evra, jer će se tako voditi gubitak u knjigama, što će im napraviti dodatni problem sa čuvenim finansijskim fer-plejom.

Odavno se zna da su Kuman i Pjanić na ratnoj nozi, Bosanac je čak javno komentarisao svog trenera, koji mu je uzvratio selidbom na transfer listu. On je ove sezone odigrao 28 mečeva, ali je samo 1.275 minuta proveo na terenu, što će reći da je prosečno bio na oko 30 minuta na igralištu. Nije nijednom ni igrao na minulih pet mečeva.

Po proceni Transfermarkta, Pjanić je jedan od fudbalera kojem je najviše pala cena u evropskom fudbalu. Naime, on danas košta bar 22.000.000 manje nego prethodnog leta.

Video: Večita dilema pred derbi: Ko danas odnosi pobedu Zvezda ili Partizan?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sims

    7. april 2021 | 17:32

    Pjanic je prihvatio 30% manju platu u Barseloni na osnovu ponude Psz proslog leta,po meni odkican vezni Fudbaler,a ako nema mesta u timu ko ih Šiša neka ga placaju dok sedi na klupi,jer tamo svakako igraju samo oni koga onaj kepec Mesi voli.

  • Joan Laporta

    7. april 2021 | 20:36

    Šta je radio bartomeu dao je artura za ovo smeće od igrača(u barsi).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA