≫ 

Zvezdin hod od pakla do raja na derbiju: Majstorija Ivanića i Dekijev šah-mat Stanoju za 32. titulu!

Crveno-beli slavili sa 1:0 u 164. večitom derbiju

Crvena zvezda je savladala Partizan sa 1:0 u 164. večitom derbiju i osam kola pre kraja napravila odlučujući korak u odbrani šampionske titule i osvajajnju 32. "zvezdice".

Strelac pogotka odluke bio je Mirko Ivanić koji je u 58. minutu sjajno skočio na centaršut Kange iz kornera i matirao loše postavljenog Stojkovića.

Nije Zvezda oduševila igrom na ovom derbiju, ali je odigrala šampionski, onoliko koliko joj je potrebno da se novom pobedom odlepi na verovatno nedostižnih 12 bodova razlike uoči finiša sezone i tako istovremeno odagna dilemu ko je bolji ove sezone.

Partizan će žaliti zbog propuštenih prilika iz prvog poluvremena, ali posle primljenog gola nijednim gestom nisu pokazali da zaslužuju da neporaženi napuste Marakanu. Istina, bila je ona zicer šansa za Sumu u 89. kada je Borjan sjajno intervenisao i sačuvao pobedu crveno-belima.

Prvu derbi pobedu Dejanu Stankoviću na klupi Zvezde.

Prvo poluvreme je gotovo u potpunosti pripalo crno-belima. Bilo je sigurno neprijatno i Milanu Borjanu koliko su udaraca na njegov gol uputili igrači Partizana (osam).

Prednjačili su Natko i Asano koji su tukli uglavnom preko gola, ali je najbliži pogotku bio Filip Holender koji je u 42. minutu posle stvarno školske kontre pogodio prečku.

Mladi Jović po levoj strani imao je dobru podršku iskusnog Natka i ta osovina napada crno-belih vrlo lako je kreirala opasne napade koji su stvarali problem odbrani crveno-belih. Mogao je mladi vezista i do debitantskog gola u derbiju u 42. minutu, ali je Brojan ukrotio njegov traljavi udarac.

S druge strane, Zvezda je od starta igrala nervozno, Sanogo je dosta grešio, a Mirko Ivanić se probudio tek posle pola sata kada je Partizan uspostavio inicijativu. Za to vreme pokušavao je samo Aleksandar Katai, ali dva neprecizna udarca u 15. i 21. minutu nisu bili opasni.

Najbolju priliku u prvom polvuremenu za Zvezdu propustio je Veljko Nikolić u 33. posle sjajne kombinacije Ivanića i Kataija kada je maldi vezista izblokiran u poslednjem trenutku. Čak se i Dejan Stanković kiselo nasmejao posle tog šuta.

Videlo se da ne može Zvezda da zapreti bez klasičnog centarfora na poluvremenu, a ulazak Falčinelija i Kange bio je trenerski "masterstroke" Dejana Stankovića. Zvezda je odamh zaigrala bolje, Ben sa boka dejstvovao tamo gde je najopasniji, a omaleni Gabonac posle samo 13 minuta na terenu opravdao svoje uvođenje.

Sjajno je Kanga izveo korner, a Mirko Ivanić glavom poslao loptu u dalji ugao pored loše postavljenog Stojkovića za erupciju oduševljenja na Marakani. Bio je to potez koji je odlučio ovaj meč, samim tim i borbu za titulu jer je teško za poverovati da će Zvezda u narednih osam kola ispustiti veliku prednost.

Video: Kakve dve šanse za Partizan u 2 minuta: Holender pogodio prečku, pa mladi Jović izmešao odbranu!

Ovaj pogodak kao da je "isključio" crno-bele koji su dosta grešili, u pasu, u predaji lopte, a Zvezda zadovoljna prednošću potrudila se da vreme istekne i dođe do trijumfa.

Mogao je Suma u 89. da vrati crno-bele u igru nakon što se našao u izglednoj šansi, ali opet mu ništa nije dozvolio Milan Borjan koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu.

Derbi kao derbi, bio je dobar, jedan od fudbalski boljih i zanimljivijih u poslednje vreme, a obeležila ga je i velika tenzija aktera na terenu. Čak su se i treneri Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević sukobili na početku posle nekoliko oštrih startova, ali i to je čar derbija.

Stanković je danas nadmudrio Stanojevića, i šah-matom Ivanića rešio sezonu i šampionsku trku. Crno-belima ostaje nada da će u kupu uspeti da se domognu trofeja i kako-tako poprave sezonu.

Crvena zvezda - Partizan 1:0 (0:0)

Strelac: Ivanić 58.

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Novak Simović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić (od 88. Gobeljić) - Sanogo, Petrović (od 46. Kanga) - Nikolić (od 46. Falčineli / od 87. Pavkov)), Ivanić, Katai (od 74. Srnić) - Ben.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović - Šćekić, Zdjelar (od 70. Jojić) - Asano, Natho (od 59. Suma), Jović (od 46. L. Marković) - Holender (od 88. Stefanović).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Sve što bi trebalo da znate o Elvisu iz Lovćenca koji sudi derbi: Lak na penalima i na kartonima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    7. april 2021 | 20:06

    ZIVOT CRNO BELIH CESTO NIJE LAK !! godine razocarenja se nastavljaju...

  • Vlajko

    7. april 2021 | 19:53

    Opet sklanjalica,pa dokle vise da se pusta ova zvezda?

  • Dejan

    7. april 2021 | 20:43

    Ja kao delija moram da priznam, jeste istina je, svi nam se sklanjaju, evo i partizan nam se sklonio, i Genk nam se sklonio, i Liberec, i Milan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA