≫ 

Bez novog čuda na Maksimiru: Dinamo se uzalud radovao, pa primio gol sa kreča za glavobolju

Moraće u Zagrebu mnogo da porade pred meč u Španiji za sedam dana

  • 3
FK Dinamo - Viljareal  FC Villarea Foto: Tanjug/AP

Ništa od novog čuda u Zagrebu. Dinamo će morati dobro da zasuče rukave, ne bi li obezbedio plasman u polufinale Lige Evrope, pošto je večeras na svom terenu platio ceh jedne velike greške pred kraj prvog poluvremena. Viljareal je odigrao strpljivije, pametnije i na kraju u Španiju nosi veliki kapital pred revanš – 0:1 (0:1).

Zaigrao je Dinamo od samog početka meča sa velikom željom da napravi novo veliko iznenađenje na svom “Maksimiru” nakon što je prethodno u osmini finala eliminisao tim Totenhema posle produžetka. Delovali su Modri kao potpuno ravnopravan rival Špancima, već u 12. minutu je Kevin Teofil-Kateran uputio odličan udarac iz šesnaesterca, ali je on završio malo pored desne stative.

Nije ni Viljareal sedeo skrštenih ruku. Baš naprotiv, igralo se potpuno otvoreno u hrvatskoj prestonici, Žuta podmornica je došla u Zagreb spremna da dođe do gola u gostima, koji bi im umnogome olakšao posao u revanšu, ali je u 26. minutu već moglo da bude potpuno drugačije.

Jer Mislav Oršić je baš tada uspeo da postigne gol za Dinamo, ali je Dominik Sibert odmah pokazao na bubicu, kako bi se konsultovao sa VAR sistemom. I nakon kraće rasprave, pogodak je na veliku nesreću Zagrepčana poništen zbog ofsajda u izgradnji akcije.

Kako “fudbalski Bogovi” obično narede, u takvim situacijama kazna usledi na drugoj strani terena. Pred sam kraj prvog poluvremena je nemački arbitar ponovo bio u centri pažnje, pokazao je da je Kevin Teofil-Kateran igrao rukom u svom kaznenom prostoru, što je VAR potvrdio i dosuđen je penal. Đerar Moreno je preuzeo odgovnornost i bez ikakvih problema je matirao Dominika Livakovića, postavivši 0:1 na velikom odmoru.

Pokušavao je Dinamo da se vrati u igru u drugom poluvremenu, ali je Viljareal uspeo da u potpunosti zatvori sve prilaze golu. Gotovo da nije bilo neke veće šanse za pogodak tokom čitavih drugih 45 minuta igre, jer se Žuta podmornica odlučila na nešto defanizivniju postavku. To im je donelo rezultat, pa na Pirinejsko poluostrvo putuju sa velikim kapitalom. Modri će morati da postignu bar dva gola u gostima, ne bi li došli do šanse za prolazak dalje.

Vrlo tvrdo bilo je u Španiji, gde je Mančester junajted na kraju uspeo da “iščupa” pobedu iz ruku Granade i da se tako umnogome približi plasmanu u polufinale Lige Evrope. Momci Olea Gunara Solskjera znali su šta rade, zatvorili su sve prilaze svom golu i na kraju se uzdignutih ruku vraćaju na sever Engleske, može se reći sa sjajnim kapitalom – 0:2 (0:1).

U utakmici koja nije obilovala lepim i atraktivnim fudbalom, između ostalog presudio je pogodak Markusa Rašforda iz 31. minuta utakmice. Uhvatili su engleski fudbaleri domaće na spavanju, Viktor Lindelef je uputio odličan centaršut, koji je putovao gotovo 30 metara ka srcu kaznenog prostora, tamo je sačekao mladi Englez i prosledio je uklizavanjem u mrežu.

Do još jednog pogotka je Mančester junajted stigao pred sam kraj sa bele tačke. Bruno Fernandeš je odlučio da preuzme odgovornost nakon što je u kaznenom prostoru Granade Jan Bris Eteki napravio prekršaj nad jednim igračem Đavola. I bio je uspešan, te je tako duplirao kapital.

Sem te prilike vredi istaći šansu Granade iz 40. minuta, kada je Jangel Erera u manjku sreće pogodio samo desnu stativu nakon što je šutirao sa nekih 11 metara udaljenosti od gola. U drugom poluvremenu je Bruno Fernandeš mogao i da duplira prednost Đavola, što je na kraju učinio u 90. minutu. Prethodno je sedam minuta ranije sjajan njegov udarac odbranio Rui Silva.

A kakvo svojevrsno samoubistvo je napravio Arsenal u preostalom meču dana. Taman što je stigao do teško stečene prednosti, dopustio je Slaviji iz Praga da dođe do poravnanja u nadoknadi vremena, pa tako u Prag zapravo odlazi u podređenom položaju i moraće da postigne bar gol, ne bi li sačuvao šanse za polufinale – 1:1 (0:0).

Činilo se da će jedini gol na utakmici biti delo Nikolasa Pepea, koji je sjajno krunisao kontru svoje ekipe. Protutnjao je napadač Arsenala kao brzi voz po desnoj strani terena, nanizao je nekoliko igrača Slavije i na kraju je odličnim udarcem matirao golmana češke ekipe. Igrao se tada 86. minut meča.

Ruku na srce, Arsenal stvarno jeste bio ekipa koja je napadala u većem delu meča. U 39. minutu utakmice je Rob Holding uspeo da šutira pod prečku, ali je taj udarac odbranio Ondrej Kolar, da bi Vilijan u 50. minutu pogodio desnu stativu iz slobodnog udarca. I Lakazet je pogodio okvir gola, a redom su promašivali Obamejang i Tomas. Na kraju, sustigla ih je kazna za sve te propuštene prilike.

U bukvalno poslednjem napadu na utakmici, fudbaleri Slavije matirali su golmana Tobdžija. Korner sa desne strane terena bio je odlično izveden, lopta je pala taman negde u srce peterca, a tamo je nakon dosta sreće do nje došao Tomaš Holes na levoj stativi i glavom je poslao u mrežu za ogromno slavlje ekipe iz češke prestonice, koja nastavlja da sanja svoj san.

Liga Evrope, 1/4 finale (prvi mečevi)

Ajaks - Roma 1:2 (1:0)

/Klasen 39 - Pelegirni 57, Ibanjez 87/

Arsenal - Slavija Prag 1:1 (0:0)

/Pepe 86 - Holes 90+4/

Dinamo - Viljareal 0:1 (0:1)

/Moreno 44/

Granada - Mančester junajted 0:2 (0:1)

/Rašford 31, Fernandeš 90p/

Video: Sve Ronaldove veze i kombinacije: Počeo je sa 17, a s ovim lepoticama je uhvaćen na delu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA