"Automatski ofsajd već od Mundijala u Kataru": IZ FIFA najavili uspostavljanje preciznijeg sistema

Implementaciju nove tehnologije najavio legendarni Arsen Venger

  • 2
FK Mančester Siti - FK Borusija Dortmund Foto: Tanjug/AP

Slavni francuski trener Arsen Venger, koji od odlaska iz Arsenala radi u FIFA kao član tela za globalni razvoj fudbala, najavio je da bi od Mundijala u Kataru trebalo da bude uveden automatski sistem za određivanje ofsajda.

Ta tehnologija pomogla bi sudijama da sa stoprocentnom tačnošću utvrde da li je igrač u nedozvoljenoj poziciji, i o tome da budu obavešteni istog momenta kroz zvučni signal.

- Mislim da će automatska nedozvoljena pozicija biti spremna za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. To znači da će pomoćni sudija odmah dobiti signal koji će mu reći da li se radi o nedozvoljenoj poziciji putem crvenog svetla na njegovom satu - izjavio je Venger za Tajms.

On je istakao da se trenutno troši puno vremena na VAR proveru spornih situacija.

- Trenutno imamo situaciju gđe igrači moraju napeto čekati kako bi saznali da li su bili u ofsajdu ili nisu, a u proseku se čeka 70 sekundi. Veoma je važno to promeniti, jer se prekidaju brojna slavlja zbog marginalnih situacija", istakao je Venger.

(Teleraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA