Otkrivamo detalje napredne statistike derbija: Borjan s indeksom 325, Milunović dominirao i "rovit"

Iako je Mirko Ivanić postigao jedini gol na meču, statistički su najbolji učinak imali Milan Borjan i Nemanja Milunović

  • 14
FK Crvena zvezda, Milan Borjan, Nemanja Milunović Foto: Nemanja Tomić

Crvena zvezda je savladala Partizan u 164. večitom derbiju, a Telegraf je došao do podataka koje obrađuje program za naprednu statistiku, koji je važan alat za skaute širom sveta.

Mirko Ivanić je na kraju bio heroj crveno-belih zbog jedinog pogotka koji je postigao glavom posle kornera, ali za crveno-bele su ključne zadatke obavili golman Milan Borjan i štoper Nemanja Milunović.

Borjan je prema InStat podacima imao najbolji indeks od svih aktera na terenu od 325. Imao je dve takozvane super odbrane, sačuvao je mrežu i na kraju meča kada je Suma mogao da izjednači, takođe je odbranio rutinski tri udarca u okvir gola, četiri puta je pravovremeno istrčao i pokupio loptu, što je posle meča istakao i trener Zvezde Dejan Stanković.

- Imao je izlaze u drugom poluvremenu, rekao sam mu "Boki izađi i pomozi koliko možeš", izašao je na 4-5 lopti koje su bile teške. Bila je i jedna šansa u drugom poluvremenu, skinuo je, svaka čast, zato je Borjan Borjan i zato je kapiten Zvezde - rekao je Stanković.

U celokupnu statistiku Borjana na derbiju ulaze i dobra dodavanja. Uspešnost mu je bila 79 odsto, od čega su posebno impresivne bile duge lopte gde je imao tačnost 16 od 18.

Drugi "tihi heroj" Zvezde bio je Nemanja Milunović. Njegov nastup na derbiju bio je pod znakom pitanja, ali je na kraju "stegao zube" i odigrao sjajan derbi. Imao je indeks od 298, iako je imao samo jedan trening sa ekipom pre meča i bio je "rovit" od povrede.

Na kraju je uspešno obavio zadatak, jer odbrana nije primila gol. Imao je 84 odsto dodavanja, devet dobijenih duela, od čega četiri protiv Holendera, što mu je bio krucijalan zadatak. Oduzeo je i osam lopti, čime je upotpunio sjajnu statistiku.

Video: Paralelne reakcije Stankovića i Stanojevića tokom derbija: Pokreti, ironični osmesi, bes i psovke!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    9. april 2021 | 11:39

    Неко је Борјан, а неко мустафа...

  • Putin R.S

    9. april 2021 | 12:30

    A jel hoce biti kaznjen onaj plačko Stanojevic od strane FSS-a, ili ce kao i obicno ostati ne kaznjen??

  • FANTOM

    9. april 2021 | 13:03

    Po toj statistici Zvezda se branila kad su joj najbolji Borjan i Milunović. Najbolji je Sanogo, krljaroš i džukac kao da je pušten sa lanca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA