≫ 

"Rekao je da će sve karte da baci na mene": Vlahović opisao ključni momenat saradnje sa Prandelijem

Srpski fudbaler rekao je i da svog uzora vidi u Erlingu Halandu

  • 1
Dušan Vlahović Foto: MN Press

Odlazak Ćezarea Prandelija sa klupe Fiorentine bilo je nešto potpuno iznenađujuće za čitavu italijansku fudbalsku javnost. On je klub napustio posle meča sa Milanom, kada je između ostalog najavio i definitivno povlačenje iz sporta.

Iskusni stručnjak nije uspeo da trgne Ljubičaste i povede ih ka gornjem delu tabele, ali je vera u Dušana Vlahovića ono po čemu će na kraju i pamtiti svoj boravak u klubu, jer je upravo od njega uspeo da napravi velikog napadača, koji tek treba da pokaže na šta je spreman. Srpski igrač je za italijansku „Republiku“ govorio o svom doskorašnjem treneru i istakao da mu je bilo jako drago kada mu je rekao da će sve karte baciti na njega.

- Poštujem tu odluku. Kada je Prandeli došao, odmah me je pozvao u kancelariju i rekao mi „Imaš sedam do osam utakmica. Sve karte bacam na tebe! Ne brini se i samo odigraj mirno. Pošto nisam davao golove, naterao me je da šutiram penale, kako bih stekao samopouzdanje – istakao je Vlahović.

A od tog trenutka, mladi srpski fudbaler prosto rečeno igra fantastično. U nacionalnom timu Srbije zavredio je mesto u startnoj postavi, a u Seriji A na svom kontu ima 13 golova, pa ga mnogi porede čak i sa Erlingom Halandom.

- Biću drzak, ali uz veliki rad i pravi mentalitet mogu da budem na tom nivou. Ugledam se na Halanda, pokušavam da razumem kako se on kreće, kako finišira – kaže srpski fudbaler, koji je spreman da još više napreduje.

Nije želeo da mnogo priča o svojoj budućnosti u klubu, mada ga veliki broj klubova već uveliko traži. Najveće interesovanje je na Ostrvu, gde se interesuje između ostalog i Tomas Tuhel, zajedno sa Čelsijem.

- Fokusiram se samo na svoje vrline i mane. Nije dobro samo to što sam viši od 190 centimetara, a ne uspevam da dam gol glavom – istakao je on, svestan da postoje segmenti koje može da unapredi.

On sa Violom ima ugovor do 2023. godine, a teško da će posle toga ostati u sastavu Fiorentine, pošto je širok spektar timova gde bi mogao da nastavi karijeru posle sjajnih partija. Videćemo da li će sredinu promeniti možda već i predstojećeg leta.

Video: Bivši igrač Partizana vređao i gurao sudiju, bacao klupu posle isključenja: Volkovu pao mrak na oči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dorijel

    10. april 2021 | 14:12

    Kakav Haland,on i Lukaku be mogu da daju gol a da se pre toga me posluze rukama odnosno ne razgrnu odbranu rukama i onda daju gol.fudbal sve vise lici na vatrepolo samo sto se igra na suhom bez vode!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA