≫ 

Senzacija u Premijer ligi: Lids igrao sa desetoricom poluvreme, pobedio Siti golom u 91. minutu!

Učenik nije uspeo do kraja da nadmudri svog učitelja, Bijelsin čas fudbala Gvardioli

  • 3
lids Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Lidsa priredili su jedno od najvećih iznenađenja sezone pobedivši lidera na tabeli Mančester Siti u gostima, rezultatom 2:1, golom Stjuarta Dalasa u 91. minutu - i to sa igračem manje čitavo poluvreme!

Dalas je bio strelac i vodećeg gola za goste, potom je sudija opravdano isključio Lajama Kupera zbog grubog starta otvorenim đonom, i kada su mnogi pomislili da Lidsu nema spasa sa desetoricom, desilo se pravo malo fudbalsko čudo u nastavku.

lids Foto: Tanjug/Ap

Marselo Bijelsa je savršeno pripremio ekipu za uraganske nalete "Građana" u drugom poluvremenu, ni gol koji je dao Feran Tores u 76. minutu nije mnogo destabilizovao goste, koji su, u jeku silne navale rivala da pobedi, udarli šamarčinu Gvardioli kontrom koju je završio junak tima iz Jorkšira Dalas.

Pogledajte savršenu kombinaciju igrača Lidsa, ubacivanje Dalasa iz dubine i idealno proigravanje Makedonca Alioskog, pravo "u for" saigraču koji je potom rutinski savladao Edersona.

Ovakav poraz jeste bolan po Gvardiolu i njegov tim ali daleko od toga da ih može poljuljati u trci za titulom koja i dalje zavisi isključivo od njih. "Građani" očito trpe i zbog sve većih izazova na oba najjača fronta, ali ih pogled na tabelu Premijer lige može smiriti u svakom trenutku.

Siti ima 14 bodova više od Junajteda i dva meča više od gradskog rivala.

Što se tiče Lidsa, ovo je za Bijelsin tim izuzetno berićetan period sezone. Upisana je treća uzastopna pobeda, četiri meča je ekipa bez poraza i deluje da može još više u nastavku sezone, sada potpuno rasterećena svih briga oko opstanka.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sirogoj

    10. april 2021 | 15:55

    I Zvezda je tako protiv Milana i malo je falilo da ih izbacimo

  • Sub zero

    10. april 2021 | 20:10

    Ma da, Zvezda, Dinamo Zagreb, Lester i Leeds United trenutno spašavaju fudbal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA