≫ 

Stanković: Protiv Javora da potvrdimo pobedu u derbiju

Trener Zvezde govorio uoči novog iskušenja u Superligi

  • 2

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković poručio je uoči nedeljnog gostovanja Javoru u 31. kolu Superlige da će njegov tim pokušati da valorizuje pobedu u derbiju i održi prednost na vrhu tabele.

- U meč ulazimo maksimalno koncentrisani, derbi je prošao, odigrao se, arhiviran je, pouke i dobre stvari ćemo izvući, a naš cilj ostaje nepromenjen. Idemo da odigramo jednu jaku utakmicu tamo, iako je teren nezgodan, manji je, dimenzije su manje, oni su motivisani, imaju svoju matematiku i ciljeve. Biće to jedna prava i dobra utakmica - istakao je Stanković.

Zvezdin trener dodao je i da nema mesta kalkulacijama i da će crveno-beli u svakoj utakmici do kraja prvenstva ići na pobedu.

- Matematika čini svoje, od početka sezone pričamo o tome da spremamo utakmicu za utakmicu, tri po tri boda. Ne razmišljmo o nečemu što je sutra, tri boda protiv Javora potvrđuju pobedu protiv Partizana i nećemo odustati od toga. Nema kalkulacija, ostalo je osam kola do kraja, četiri pobede su nam potrebne da bismo i matematički obezbedili titulu. Jedna po jedna, ja bih voleo da da dobijemo sve utakmice do kraja i težićemo ka tome, to je cilj.

Osvrnuo se Stanković i na povredu Dijega Falćinelija koju je zadobio na 164. večitom derbiju.

- Videćemo kako se Dijego oseća, on je hrabran momak i može da „stisne zube“. Treba da znamo i šta nas očekuje dalje i sledeće subote imamo utakmicu, tako da ima vremena. Videćemo sa Dijegom, ja ne bih riskirao, videćemo kako se on oseća. Ostali su na broju, sem Dijega koji ima rasekotinu i dosta je bolno. Preostali momci su svi u konkurenciji za tim.

Odgovorio je trener Zvezde i na pitanje da li se već razmišlja o kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Naravno, to je cilj, to mora da bude realan cilj. Sigurno da treba da sednemo i pričamo šta ćemo i kako ćemo da radimo kada se prvenstvo završi, ali ne pre toga. Imamo jasne ciljeve ove godine, a to je dupla kruna i dobar završetak prvenstva. Međutim već sad polako imamo u glavi šta ćemo i kako ćemo, jedan realan put i napredak ove Crvene zvezde bi bio napad na grupnu fazu Lige šampiona - zaključio je Dejan Stanković.

Utakmica između Javora i Zvezde igra se u nedelju od 15 sati.

Video: Stanković: Protiv Javora da potvrdimo pobedu u derbiju

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA