≫ 

Mesi i Barsa udavljeni u Madridu: Argentinac više nije nikakav faktor, a Zidanov Real gazi sve redom

Madriđani slavili u 275. El Klasiku posle velike borbe sa 2:1

  • 21
Fudbal, FK Real Madrid FK Barselona

Foto: Tanjug/AP

Turobna sezona Barselone, obeležena gomilom neuspeha i skandala, "krunisana" je porazom u najvećem derbiju Španije i verovatno završnom kapitulacijom priojekta koji je prošlog leta ambiciozno započeo Ronald Kuman.

Posle Lige šampiona i Superkupa, gde su poraženi i eliminisani, Katalonci se suočavaju i sa fijaskom i u La Ligi (bez obzira što su bodovno još u igri), a posebno nakon što su poraženi u Madridu od strane najvećeg rivala - 2:1 (2:0).

Iako su dobro počeli i dominirali u uvodnih desetak minuta igre, brzo ih je umirio Karim Benzema. Sjajno je Francuz krunisao pas Lukasa Vaskeza u 14. minutu i u maniru najvećih golgetera sveta, što i jeste, petom matirao Ter Štegena za 1:0.

Probala je Barsa odmah da se trgne, ali nikako nije mogla protiv sjajne defanzive koju je Zidan postavio. Tačno je znao Francuz gde će Katalonci tražiti svoju šansu, zakrpio te rupe i iz opasnih kontri rešavao meč u svoju korist u prvom poluvremenu.

Iz jedne takve akcije Madrid je došao i do drugog gola, Arauho je oborio Vinisijusa na ivici šesnaesterca, a Toni Kros majstorski naciljao i uz pomoć leđa Seržinja Desta povisio na 2:0 u 28. minutu.

Dugo je Barselona tražila sebe na ovoj utakmici, a opet je podbacio onaj koji je toliko puta rešavao ovakve derbije. Lionel Mesi potpuno je bio ispod nivoa ove večeri u kojoj je pokazao da nije više nikakv faktor u El Klasiku.

Imao je Argentinac nekoliko prilika, najbolju u nadoknadi prvog dela kada mu je Kurtoa uleteo u šut na ivici peterca i sprečio ga u nameri da smanji rezulat. Kuman je na poluvremenu ubacio i Grizmana, a bolja igra Barsleone po kišim raskvašenom terenu isplatila se u 60. minutu.

Defanzivac Oskar Mingeza koji se polako probija u prvi tim u poslednje vreme našao se na pravom mestu i asistenciju Đordija Albe pretvorio u pogodak za 2:1 kojim je vratio nadu gostima.

Otvorila se utakmica maksimalno posle tog pogotka, igralo se kao u rukometu pred oba gola, ali su golmani oba tima i Ter Štegen i Kurtoa bili maestralni i uspevali da sačuvaju mrežu.

Zidan je u 72. minutu izveo nosioce igre kako bi ih odmorio za Liverpul, a Barsa je iskoristila pad u igri domaćina da napadne i proba da stigne do boda. Tražili su gosti penal u 84. minutu, ali objektivno nije bilo prekršaja Ferlana Mendija na Braitvajtu.

Zatim je umorni Kazemiro u 91. minutu dobio dva brza žuta kartona i zaradio isključenje, pa se Real branio sa desetoricom. Vrhunac derbija usledio je u trećem minutu nadoknade kada je mladi rezervista Barse Ilaiš Moriba pogodio prečku pa su Katalonci ostali bez mogućnosti da izbegnu poraz.

 

Na tabeli je i dalje sve otvoreno u šampionskoj trci. Real se ovom pobedom izjednačio sa Atletikom na vrhu (uz meč više), dok Barselona ima bod manje na trećem mestu. Katalonce, narano, još niko ne sme da otpiše iz trke, ali činjenica je da mnogo toga ne štima u ovom nekad sjajnom timu koji je zreo za remont.

Videćemo i da li se Lionel Mesi ovim porazom oprostio od El Klasika, velikog derbija koji je dosta puta u prošlosti sam rešavao, posebno u svetlu priče o ugovoru koji mu ističe ovog leta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Mesi unezveren u kolima dok su ga navijači okružili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    10. april 2021 | 22:55

    Sta pisete? 2 precke pogodjene, ovamo Real posle flipera daje gol, mnogo srece su imali.

  • CH

    10. april 2021 | 23:42

    Deco, za koga vi navijate? Sad ste Madridiste ili Katalonci? Ne kakite nego navijajte za Zvezdu i Partizan. Opustite se i uživajte još koju godinu dok gledate Mesija. Takav se više neće roditi tako da ćete moći pričati svojim unucima da ste gledali utakmice na kojima je igrao. Moći ćete reći da ste čak gledali neke utakmice na kojima nije bio najbolji na terenu. Aj zdravo

  • .

    10. april 2021 | 23:00

    Vi znate da li je Messi faktor i kakav je faktor?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA