≫ 

FSS "oteo" Francuzima najtalentovanijeg fudbalera: Sin Srbina i Albanke ne zaboravlja korene

Mladi Dejan Kuzmanović odlučio da nastupa za Srbiju

  • 8
Fudbalski savez Srbije, FSS, Stara Pazova Foto: Marko Jovanović

Mladi Dejan Kuzmanović je istakao da mu je čast što će igrati za Srbiju, zemlju gde su rođeni njegovi baba i deda.

Kuzmanović, najtalentovaniji izdanak omladinske škole fudbala Monaka, prihvatio je da igra za Srbiju. Defanzivac modernog kova uskoro će se predstaviti selektoru Saši Iliću i zadužiti crveni dres "orlova".

FSS dugo je radio da privoli Kuzmanovića i njegove roditelje da on zaigra za Srbiju, jer su i Francuzi želeli da ga vide u svojim selekcijama.

Dejan ima 17 godina, igra na pozicijama štopera i desnog beka, a njegova životna priča je nesvakidašnja, dete je Srbina i Albanke, iz ljubavi koja se desila u francuskom Lionu.

- I baba i deda su mi Srbi, a otac je rođen u Francuskoj, kao i ja. Odrastao sam sa roditeljima iz različitih kultura i zemalja. U krvi sam ipak Srbin, iako sam odrastao kao Francuz.

- Ponosan sam na svoje korene i bila bi mi čast da igram za Srbiju - pričao je mladi Kuzmanović za sajt Monaka kada je prvi put bio kontaktiran od strane ljudi iz FSS.

Bivši direktor mladih selekcija FSS Goran Grkinić zaslužan je što će Dejan Kuzmanović nositi srpski dres, a mladi igrač otkrio je i da je veoma temperamentan:

Video: Dočekali smo ga kao spasitelja Srbije: Kako nam je Piksi u 3 meča vratio veru u fudbalere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    10. april 2021 | 21:46

    Momak svaka cast i hvala da si se odlucio za zemlju tvoga oca .Znam iz iskustva di nije jednostavno decu i mesovitih brakova i zivotnih sredina.Pokazi da si dobar fudbaler ostalo je ne vaznoSrecno

  • baba smilja iz darosave

    10. april 2021 | 22:59

    da francuzi smatraju da je on potencijalni kvalitet za njihovu reprezentaciju sumnjam da bi oni njega tako lako pustili. ista situacija sa drugim igracima u raznoraznim drzavama

  • baba smilja iz darosave

    10. april 2021 | 23:59

    fss je poznat kao jedini koji su sposobni da od omladinskih svetskih sampiona u roku od pet godinas naprave treceligase

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA