≫ 

Asano i Holender zalečili rane s derbija: Partizan dao dva, a mogao bar još pet nejakim Nišlijama

Crno-beli lako savladali Radnički (2:0) u okviru 31. kola Superlige

  • 55
Fudbal FK Partizan FK Radnički Niš Foto: MN Press

Izvidao je Partizan "rane" iz minulog večitog derbija, ali i vratio jesenji "dug sa kamatom" fudbalerima Radničkog iz Niša, tako što ih je lako savladao na svom stadionu sa 2:0. Golove za crno-bele su postigli Takuma Asano i Filip Holender, a struku crno-belih svakako treba da raduje činjenica da je tim zadržao "borbenu gotovost" i pružio dopadljivu igru tokom svih 90 minuta.

Meč u Humskoj nije ni počeo, a Aleksandar Stanojević je, silom prilika, morao da menja sastav tima, jer se na zagrevanju povredio Svetozar Marković, koga je potom zamenio iskusni Bojan Ostojić, samim tim je morao da promeni i golmana, pa je zbog pravila o "bonusu" Popović zamenio Stojkovića.

Možda se očekivalo da će Partizan delovati ispražnjeno, iznureno, zbog načina na koji je poražen u večitom derbiju, međutim, crno-beli su uspeli da zadrže i fokus i motiv, pa je Radnički mogao da bude srećan što je posle 45 minuta samo jednom kapitulirao i to u smiraju poluvremena.

Stanojevićev tim, ovoga puta sa promenjenim bekovima i Sejdubom Sumnom kao organizatorom igre, imao je u pomenutom periodu dobrih desetak situacija, od kojih su neke bile kolosalne, pred golom gostiju, ali je nedostatak koncentracije u zvaršnici, često i loš izbor rešenja pomagao Nišlijama da se spretno i srećno provlače, spasavaju pred svršenim činom i održavaju kakvu-takvu nadu, jer se u polju nisu pitali ništa.

U prvih desetak minuta Partizan je pripretio tri puta, od čega dva puta iz prekida koje je izveo Miloš Jojić, ali ni šut Bojana Ostojića (preko gola), niti Igora Vujačića (stativa), nisu našli put do mreže. Uz to, takođe na pas Jojića iz dubine, pred golom se našao i Filip Holender, sve dobro uradio, no, udarac iz okreta poluvolejom je završio iznad gola.

U polju je takođe postojao samo jedan tim - Partizan, koji je apsolutno kontrolisao dešavanja, imao sve vreme loptu u posedu i to na polovini protivnika, ostavljajući Nišlije na jednom ozbiljnom udarcu za 45 minuta (Gavrić u 33.).

Iako suočeni sa duplim blokom, često i svim igračima rivala "iza lopte", crno-beli su igrali brzo, jednostavno, sa malo dodira, odnosno direktno u toj meri da se odbrana Radničkog povijala iz napada u napad, ne uspevajući da "zakrpi" ni bokove gde su Asano i Jović lako probijali bekove, niti iz centralnog dela iz koga su takođe stizale lopte ka Holenderu.

Mogao je napadač crno-belih već posle 20-tak minuta sve da reši, ali je u nekoliko situacija promašio izgledne prilike, ali mu se ne može zameriti, jer se sjajno kretao između linija, pomagao i razigravao sa saigračima iz veznog reda, unosio veliku pometnju, zahvaljujući kojoj su u šanse dolazili i pomenuti Jović, Asano, Urošević, Suma...

Kada se činilo da će se Radnički spasti bar u prvom delu, odbrana je "pukla" u poslednjem minutu prvog dela. Akciju je započeo Slobodan Urošević pasom iz dubine ka Holenderu, napadač se ubacio iza leđa odbrane, potom izbegao strašan sudar Kojića i Stankovića, da bi na odbijenu loptu naleteo Takuma Asano i poslao je u praznu mrežu - 1:0.

Nastavak jednako ubedljiv u korist Partizana. Imali su crno-beli verovatno primarni plan da postignmu i drugi gol, čime bi otklonili svaku neizvesnot, osigurali pobedu i tako su i ušli u nastavak - motivisano i rešeno da stave tačku.

Prekidi, tačnije korneri Miloša Jojića su i dalje bili "pola gola", jer su i Vujačić i Ostojić posle njegovih centaršuteva bili blizu gola, ali je dobitno rešenje je došlo iz akcije po zemlji.

Igrao se 58. minut, crno-beli su igrali "viktorije" ispred kaznenog prostora Radničkog, da bi upravo Jojić uputio sjajan pas ka Holenderu, koji je u prijemu umakao čuvaru i pogodio dalji ugao - 2:0.

Tri minuta kasnije, igrači Partizana su tražili jedanaesterac, pošto je posle kornera Miletić rukama onemogućio Vujačića da dođe do lopte, ali je sudija Miloš Đorđić samo odmahnuo rukom.

Promenio je ubrzo Stanojević nekoliko igrača, poslao na teren iskusnog Bibrasa Natha i nekolicinu mladih momaka, što ne samo da je održalo ritam, već je nivo igre i agresivnosti, čini se, dodatno podignut.

Ređale su se situacije pred golom gostiju, pored opasnosti koja je stalno vrebala iz prekida (ponovo Ostojić i Vujačić), prilike su promašivali Natho, koji je u jednom napadu uputio dva udarca u 20 sekundi, potom Nikola Štulić, koji je posla pasa Izraelca, suviše oklevao i dao golmanu vremena da zatvori ugao.

Oprobali su se i Slobodan Urošević, zatim Filip Stevanović i Lazar Pavlović pred sam kraj i svaka od situacija je bila plod lepe, izrađene akcije. Ipak, isti rezultat je ostao na snazi do poslednjeg zvižduka sudije.

Partizan - Radnički Niš 2:0 (1:0)

Strelci: Asano 45, Holender 58

Stadion: Partizana.

Sudija: Miloš Đorđić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Živković, Ostojić, Vujačić, Urošević -  Šćekić (od 71. Zdjelar), Jojić - Asano (od 63. Stevanović), Suma (od 63. Natho), Jović (od 71. Pavlović) - Holender (od 63. Štulić).

RADNIČKI (3-5-2): Kojić - Aksentijević, Bjeličić, Ćirković - Petrović (od 58. Marković), A. Kovačević, Đuričin (od 58. Pantelić), Đuričković (od 69. Živković), Trifunović (od 12. Gavrić) - Stevanović, Kasalica (od 68. Mitrović).

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⚽⚽⚽⚽⚽

    11. april 2021 | 19:53

    I dalje sudije kradu za ovo groblje. Holeder gurne igrača na golmana i obojcu ih eliminise da asano da gol.

  • Aleksandar

    11. april 2021 | 18:17

    Totalno nevažna utakmica drugorazrednih ekipa iz naše riljevina lige.

  • BOBA

    11. april 2021 | 19:57

    KOD GOLA FAUL KAO VRATA, PARTIZANOV IGRAČ BROJ 8 GURA IGRAČA RADNIČKOG I ON PADA NA SVOG GOLMANA KOJI JE HVATAO LOPTU, A ONA DOLAZI DO ASANA KOJI JE ŠALJE U PRAZNU MREŽU, ASANO SE NE RADUJE JER GA JE SRAMOTA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA