Atletiko gubi dah, ali se drži na vrhu: Dete Barselone saplelo Jorgandžije u šampionskoj trci

Betis u sjajnom meču remizirao sa ekipom Čola Simeonea - 1:1

  • 0
Atletiko Madrid, Celsi,  Atletico Chelsea Foto: Tanjug/AP

Dan posle trijumfa u El Klasiku, Real Madrid je dobio još lepih vesti i to iz Sevilje.

Njegov imenjak Real Betis sapleo je gradskog rivala Atletiko u borbi za titulu pošto je odigrao nerešeno (1:1) u zanimljivom duelu 30. kola La Lige.

Evidentno je da ekipa Čola Simeonea teško funkcioniše pred pritiskom, a prednost od desetak bodova istopila se za svega nekoliko nedelja.

Blistali su golmani na obe strane, i Kludio Bravo i Jan Oblak, koji su imali po tri odbrane, a posebno se istakao čuvar mreže domaćih koji je u samom finišu zaustavio nekoliko izglednih šansi "Jorgandžija".

Atletiko je rano poveo, preko Janika Ferire Karaska već u petom minutu, ali je Betis brzo uzvratio i preko nekadašnjeg bisera Barselone Kristijana Telja izjednačio u 20.

Najzanimljiviji period na meču usledio je u poslednjih 15-ak minuta. Aitor Rubijal i Dijego Lejva propustili su dve mnogo dobre šanse da donesu Betisu vođstvo u 74. i 76. minutu.

Potom je Atletiko u finišu krenuo na sve ili ništa i ostavio domaćinu mogućnost da dejstvuje iz kontri, ali pogodaka nije bio. Anhel Korea je mogao dva puta da donese trijumf gostima, ali kao što već rekosmo Klaudio Bravo mu to nije dozvolio.

Posle novog remija Atletiko ima bod više na vrhu Primere od Reala i dva boda više od Barselone. Do kraja trke ostalo je još osam kola.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA