Nova bura u srpskom fudbalu: Pljušte optužbe na račun sudije u Superligi, stiglo i saopštenje kluba

Spartak javno komentarisao suđenje u Lučanima

  • 6
FK Spartak Subotica Printskrin: Youtube/Superliga Srbije

Nova bura u srpskom fudbalu! Nakon što smo tokom vikenda imali potres u vidu sumnji UEFA da su određene utakmice nameštene, na suđenje su javno udarili i čelnici Spartaka iz Subotice!

Naime, njihov potporedsednik Branislav Savić razočaran je suđenjem Milana Mitića - glavnog arbitra meča koji je Spartak izgubio u Lučanima rezultatom 1:0.

Osim izjave u kojoj je detaljno objašnjeno šta zameraju Mitiću, iz Spartaka su poslali i video snimak kao njihov dokaz onoga što tvrde.

- Glavni arbitar nije učinio nijednu krucijalnu grešku koja je uticala na rezultat, ali je celu utakmicu konstantno, fudbalski rečeno, seckao igru i nije dozvoljavao našim igračima da pokažu ono što znaju. Svi koji se bave ovom najvažnijom sporednom stvari na svetu znaju koliko to smeta ritmu ekipe.

- Moramo podsetiti da nam je isti sudija istu stvar radio i u duelu protiv Novog Pazara tako da je ovo bila kap koja je prelila čašu i nismo više mogli da ostanemo nemi. Svesni smo da nije popularno komentarisati suđenje, ali smo suđenje komentarisali i nakon utakmice protiv Proletera kada je igrač protivničke ekipe postigao pogodak iz evidnetne ofsajd pozicije. Bili smo ljuti na sudije, ali smo razumeli da nije bilo namere i nismo tražili se odmah kaznjavaju zbog takvih grešaka - stoji u Savićevom saopštenju i dalje se navodi:

- Smatramo da je suđenje na utakmici bilo tendenciozno iz nama neznanih razloga. Pored konstnantnog seckanja igre sudija nije imao ujednačen i istovetan kriterijum za obe ekipe prilikom dodele javnih opomena igračima tako da zbog žutih kartona sledeću utakmicu neće moći igrati trojca, nama vrlo važnih, prvotimaca Nemanja Tekijaški, David Dunđerski i Nikola Srećković.

- Ova utakmica nije imala poseban takmičarski karakter, u smislu plasmana, jer smo i mi i Mladost iz Lučana bezbedni od ispadanja, a ne možemo da se pastirati u Evropu. Jednostavno, nije mi jasno zbog čega glavni arbitar na ovoj utakmici nije pustio da pobedi fudbal i da obe ekipe pokažu sve što znaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    12. april 2021 | 11:28

    Secate li se mozda utakmice Spartak Borac Cacak u Subotici (ima na yt) pre par godina kad je Borac brutalno opljackan i posle izbacen iz lige a igraci sedeli na travi i ispucavali loptu van stadiona?Tada je spartak guran na vrh a imao je drugoligaski tim.Jedan ste od najprljavih timova u ligi.Sve se vraca,Bog postoji!

  • Mitar

    12. april 2021 | 11:01

    Spartak se žali na nameštanje a sudija koji im je namestio penal protiv Radničkog 2018.pravosnažno je osuđen na 18 meseci zatvora.

  • Бонвиван

    12. april 2021 | 11:46

    Чик да дирнете у непобедиви низ!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA