Falčineli juri napadača PSŽ-a: Ovo je dokaz da Italijan nije pogrešio kada je letos izabrao Zvezdu

Može li Italijan da premaši svoju najbolju golgetersku sezonu?

  • 6
Crvena Zvezda, Gent Foto: Nikola Tomić

Napadač Crvene zvezde Dijego Falčineli je drugi najefikasniji italijanski internacionalac kada je reč o fudbalerima koji nastupaju u inostranstvu, s obzirom na to da je postigao ukupno 11 golova u svim takmičenjima noseći crveno-beli dres.

Ispred Falčinelija nalazi se samo napadač PSŽ-a Mojze Ken koji je do sada postigao 15 golova, dok su iza njih Žoržinjo, Federiko Makeda, Nikolo Dumitru, Matija Montini, Vićenco Grifo, Danijel Kaliđuri, Fabio Borini i Dijego Fabrini.

Falčineli je takođe blizu toga da srušio svoj lični rekord, jer je do sada najviše golova postigao u dresu Peruđe koja se tada takmičila u Seriji B - 14.

Italijan je u Evropi tresao mreže Ararata i Libereca, dok je u Superligi postigao ukupno osam pogodaka. Upisao se u strelce protiv Voždovca (2), Inđije (2), Napretka (2), Mladosti i Bačke, a bio je precizan i u duelu sa IMT-om u Kupu Srbije.

Nedavno je u derbiju protiv Partizana doživeo povredu i nije igrao u Ivanjici, a do kraja sezone u SL ostalo je još sedam kola. Tu je i polufinale Kupa protiv Radnika, kao i eventualno finale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    12. april 2021 | 17:13

    Одавно није био код нас такав нападач, стамен, зна да прими лопту, проигра, скочи..школован нападач...надам се да га онај гробарски костоломац није удаљио с терена и да ће брзо у тим...

  • dg

    12. april 2021 | 17:19

    Budimo realni i nemojmo izjednačit broj golova datih u francuskoj ligi i našoj Ling Long miki maus ligi.

  • .....

    12. april 2021 | 19:31

    Ljudi molim vas nemoj da smo smesni hahahhahahahhaha ovo je zalosno sta pokusavamo da uporedimo ovu nasu bruku od lige i francusku SVAKA CAST BILO KOME onda je asano iz partizana sto je dao 17 gola bolji od messija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA