Čačani tvrde da nisu nameštali: Igrači mogu da idu na poligraf, ali sa njima mora i glavni sudija!

Nastavljaju se previranja u domaćem fudbalu, dok nadležni utvrđuju gde je sve bilo nečasnih radnji

  • 9
Veljko Kijevčanin, FK Borac Čačak Foto: Printscreen/You Tube

Srpski fudbal nastavlja da trese skandal povodom nameštenih utakmica u prva dva ranga takmičenja. Neki izvori tvrde da je reč o dva duela iz Prve lige Srbije, dok su neki otišli još dalje rekavši da je u pitanju čak šest duela iz Linglong Superlige. Zbog toga se podigla velika bura i saopštenja nastavljaju da pljušte na sve strane.

Klubovi koji su se do sada dovodili u vezu sa nečasnim radnjama su demantovali sve navode, a poslednji u nizu koji se oglasio je čačanski Borac 1926, koji je u centru pažnje zbog utakmice sa Železničarom u Pančevu.

Čačani su se oglasili zvaničnim saopštenjem, ogradili su se od svih optužbi i poručili su da staju u zaštitu svojih fudbalera. Ističu da se nalaze u velikoj finansijskoj krizi, ali da im ni na kraj pameti nije bilo da nameštaju rezultate.

- Kao klub smo pogođeni tim sumnjama i optužbama uzdrmani jer Borac Čačak jeste bio i sada je u finansijskoj i rezultatskoj krizi, ali nikad se nije bavio nečasnim radnjama, bodove je gubio i osvajao isključivo odnosom na terenu. Sumnja da smo učestvovali u nameštanju utakmice temelji se na površnim i nejasnim činejicama za neku takvu vrstu optužbe, koja direktno urušava integritet kluba i zaposlenih.

- Mišljenja smo da se takve optužbe temelje isključivo na provokaciji prema našem klubu, a trojica igrača koja su sumnjiva lica oličenje su poštenja, ne samo oni nego i porodice iz kojih potičiju. Činjenice koje izazivaju sumnju prema nama su površne, da ne kažemo smešne jer pad kvote na određene timove u našoj ligi je normalna i redovna stvar, bukvalno svako kolo gotovo na svim utakmicama - piše u saopštenju Čačana.

Oni su potom još jednom naglasili da nisu pustili Železničar da dođe do pobede, rekavši da su spremni da puste svoje fudbalere da odu na poligraf, ali to traže da učini i glavni sudija ovog meča.

- Zbog svega, da bismo se kao klub ogradili od tih kladioničarskih kombinacija, predlažemo institucijama UEFA ili FSS da organizuju poligrafsko ispitivanje za našu trojicu igrača i za glavnog sudiju. Sve činjenice ukazuju na to da je sudija isključivo krivac za naš poraz, naravno pored naše igre, ali već smo pokazali u tekućem prvenstvu u kakvoj smo formi – zaključuju Čačani.

Video: Maksimović ubio pauka u Surdulici: Iz kolena pogodio samo rašlje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZALE GROBAR

    13. april 2021 | 08:52

    Što nedate LALATOVIĆU da progovori i kaže koliko se nameštaju utakmice u super ligi Srbije, KOKEZA, TERZIĆ i TONČEV,glavni pokretači.

  • 25

    13. april 2021 | 08:39

    A šta vam je sa štoperom koji najpre gresi, početnički , dešava se, a zatim zaobilazi protivničkog igrača u širokom luku😂

  • ZALE GROBAR

    13. april 2021 | 08:49

    Odavno smo pričali da se nameštaju utakmice u super ligi i ligi Srbije a da je glavni pokrovitelj KOKEZA, TONČEV i LALATOVIĆ,zajedno sa FSS. Niko nije hteo da reaguje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA