≫ 

Partizan će otkupiti Holendera na kraju sezone: Nema dileme u Humskoj za reprezentativca Mađarske

Stručni štab, odnosno sportski sektor, ali i čelnici kluba su veoma zadovoljni mađarskim reprezentativcem i on će sigurno nositi crno-beli dres i naredne sezone

  • 6
Filip Holender Foto: Marko Jovanović

Bez obzira na spekulacije, Partizan će sigurno otkupiti ugovor Filipa Holendera od Lugana na kraju sezone i potpisati sa njim dugoročnu saradnju, potvrđeno je Telegrafu i iz sportskog sektora kluba i stručnog štaba, u čijem opisu posla su aktivnosti u prelaznom roku, ali i od strane čelnika kluba, koji, pak, finansijski zatvaraju konstrukciju i pomažu na ispunjavanju želja struke.

To je još jesenas napomenuo generalni direktor Miloš Vazura, posle njega je potvrdio i prvi čovek sportskog sektora Ilica Iliev, a krajem minule godine, trener i Aleksandar Stanojević je takođe izrazio želju da se ugovor o pozajmici Holendera preinači u dugoročnu saradnju, jer se fudbaler apsolutno uklopio u način rada, funkcionisanje i sve ono što struka zahteva od igrača.

Ništa se do sada nije promenilo, o čemu svedoče reči šefa stručnog štaba:

- Apsolutno sam za to da Holender ostane u Partizanu i posle leta, ne postavljam pitanje u vezi sa tim - poručio je za Telegraf trener Aleksandar Stanojević, potvrđujući da ima veliko poverenje u mađarskog reprezentativca.

Još ranije, Stanojević je u nekoliko navrata samo pohvalno govorio o igraču, ističući da je veoma koristan za igru Partizana.

- U pitanju je standardni reprezentativac Mađarske, koji će narednog leta igrati na Evropskom prvenstvu. Direktan i konkretan fudbaler, koji može da igra na više pozicija u napadu i može da nam omogući da budemo opasni na više načina, jer nije sebičan, veoma dobro sarađuje sa svima u timu. Njegove kretnje su sjajne, mnogo pomaže ekipi na terenu - rekao je jednom prilikom trener crno-belih.

Što je možda i najvažnije za stručni štab, u trenutku kada je postalo jasno da Partizan neće moći da se osloni na Žana Kristofa Bajbeka zbog čestih povreda, ali i mladog Nikolu Štulića, kome nedostaje iskustvo, Holender je praktično prekomandovan na mesto napadača, koje mu nije primarno, jer je po vokaciji više krilo ili polušpic.

filip holender Holenderu je malo falilo da postigne gol u večitom derbiju pošto je pogodio prečku; Foto: MN Press

Fudbaler se brzo adaptirao i praktično je postao i ostao prva opcija i kada se Francuz doveo u red, što je takođe jasan znak da sportski sektor i stručni štab žele da zadrže igrača u svojim redovima i otkupe ugovor na kraju sezone.

Partizan je Luganu već platio 50.000 evra za pozajmicu Holendera, uz klauzulu o pravu preče kupovine, koja će biti aktivirana odmah po okončanju sezone, a iznosi 450.000 evra. Saglasje o otkupu je već postignuto na svim nivoima u Humskoj i niko to više i ne dovodi u pitanje.

Jer, crno-beli smatraju da je posao i te kako isplativ, pošto će Holender narednog leta u dresu Mađarske biti učesnik Evropskog prvenstva, jedini iz tabora crno-belih, i cena u tom slučaju može samo da mu raste, što je u perspektivi svakako i sa ekonomske strane dobro za Partizan.

Naravno, Holender će od leta verovatno imati i malo drugačiju ulogu u timu, odnosno vratiće se na svoje prirodne pozicije, jer Partizan namerava da dovede klasičnog napadača, što će samo po sebi značiti rastanak sa nekim drugim igračima u rosteru.

Video: Filigranski precizan Filip Holender: Sjajan potez, pa onda i gol napadača Partizana!

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoz

    13. april 2021 | 13:24

    S obzirom da Falsineli kosta milion, Holender vredi 5 miliona!

  • Beli

    13. april 2021 | 13:38

    Holender je deo kod vodoinstalacija, bolje njega uzmite, jeftiniji je i bolji!!!

  • Popara

    13. april 2021 | 13:15

    Šta će nam ovaj da je dobar igrao bi odakle je došao nego vara ovu upravu dribla ove iz bačku Inđijju i zavarava upravu ne samo on i asano i Natko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA