≫ 

"Marko je harizmatična ličnost, podseća me na Piksija": Kanatlarovski hvali selektora i Pantelića

Makedonski fudbaler i stručnjak presrećan je zbog rezultata našeg tima u dosadašnjem toku kvalifikacija za Mundijal

  • 2
Dragan Stojković Piksi Foto: FSS

Čuveni makedonski fudbaler, Dragi Kanatlarovski veoma je srećan zbog velikih uspeha Srbije u dosadašnjem toku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Ističe da mu je posebno drago, jer na klupi sedi njegov veliki prijatelj i saigrač iz starih dana, Dragan Stojković Piksi.

Nekadašnji defanzivac Vardara i Crvene zvezde kaže da je velikim žarom pratio utakmice Srbije protiv Republike Irske, Portugala i Azerbejdžana i smatra da imamo velike šanse da se plasiramo na Mundijal u izjavi za Anadolu.

- Pre svega, radi se o dva bratska naroda, živeli smo zajedno i veliki sam navijač Srbije. Piksija sam najpre upoznao kao protivnika na terenu, a zatim smo bili saigrači u onoj sezoni kada je osvojena dupla kruna i kada su postavljeni temelji budućeg evropskog i svetskog šampiona. Bila mi je čast da budem akter njegove oproštajne utakmice na Čairu, kada je Radnički ugostio ekipu Vardara i kada je jedan od najboljih igrača svih vremena sa ovih prostora otišao zvanično u fudbalsku penziju. Dobro ga poznajem i zato mogu da kažem, Piksi je istinski lider, pravi vođa i siguran sam da će i u ulozi selektora napraviti veliki rezultat – počeo je Kanatlarovski.

Dragan Stojković Piksi, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Dodaje da dobro poznaje Piksija i da zna kakav je borac, pa ga stoga ne čudi što naš selektor žali što protiv Portugala nije viđen potpuni preokret.

- Vidim da Piksi žali što se protiv Portugala nije stiglo do potpunog preokreta i to dovoljno govori o njegovom pobedničkom mentalitetu. Uvek može bolje, nije ni u igri Srbije sve funkcionisalo besprekorno u te tri utakmice, ali je bodovni saldo fenomenalan i ostavlja mogućnost da se do jeseni mirno radi i analizira. Raduje karakter koji je ekipa pokazala u situacijama kada protivnik ima rezultatsku prednost. Kvalitetna igra se poklopila sa trkom, zalaganjem i velikom disciplinom. Srbija je tražila i dobila ono što je želela, jaku i autoritativnu ličnost na klupi svoje reprezentacije – dodao je makedonski fudbaler i stručnjak.

Podsetio se Kantarlovski i dana kada je nastupao za Crvenu zvezdu. Dotakao se Piksija, ali i Pančeva, te nekih situacija sa treninga koje su mu ostale duboko urezane u sećanju.

Dragi Kanatlarovski Dragi Kanatlarovski; Foto: MN Press

- U Zvezdi su me zvali Capar, a Piksi me stalno prozivao za pivo. Pančev mu je ispričao za običaje u mom rodnom mestu, gde se mnogo ljudi doselilo iz Amerike, imali su mnogo novca, ali su samim tim bili i vrlo štedljivi. I Piksi me stalno peckao ’je li Kane, kod vas dole dovoljna gajba piva za proslavu Nove godine’. A ja kažem ’pa normalno, ostane čak i za reprizu’. Ma Piksi je sjajan tip. Ta njegova energija deluje zarazno, čini te duplo boljim igračem nego što zaista jesi – podsetio se Makedonac.

Na kraju, on ističe da mu je takođe drago što se na čelu saveza trenutno nalazi Marko Pantelić, sa kojim ima izuzetno korektan odnos. Kaže da ga podseća karakterom na trenutnog selektora.

- Sa Markom se često čujem telefonom, veoma ga poštujem i siguran sam da će svojim idejama unaprediti fudbalsku organizaciju. Reč je o izuzetno harizmatičnoj ličnosti. Po karakteru i pobedničkom mentalitetu, podseća me na Piksija – zaključio je Kanatlarovski za Anadolu.

Video: Dočekali smo ga kao spasitelja Srbije: Kako nam je Piksi u 3 meča vratio veru u fudbalere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA