“Neko sumnja u našu ekipu, a borimo se za opstanak”: Radnički poziva državne organe na reakciju

Vršilac dužnosti predsednika niškog kluba istakao da nema govora o bilo kakvim nameštenim utakmicama tog tima

  • 1
Fudbaleri FK Radnički Niš Foto: MN Press

I dok čekamo rasplet situacije vezan za navodno nameštanje utakmica u Superligi Srbije i Prvoj ligi Srbije, redom se javljaju klubovi koji su optuženi da su učestvovali u takvim radnjama. Nakon što se tokom jutra oglasio Borac iz Čačka zbog sporne utakmice sa Železničarom iz Pančeva, pre nekoliko sati se oglasio i Radnički iz Niša, koji kaže da nema ništa sporno na njihovom susretu sa Mladošću iz Lučana.

Vršilac dužnosti predsednika Nišlija, Dragan Marković rekao je da je neprijatno iznenađen informacijama da je taj fudbalski klub navodno učestvovao u nameštanju mečeva.

- Neprestano ističemo da se Radnički svim snagama bori za regularnost domaćeg šampionata i stalno, mesecima i godinama unazad ukazujemo na neophodnost poštenog pristupa svih aktera, znači i klubova i fudbalera i trenera i sudija. Ne znamo po kom je to osnovu uopšte sumnjiv naš meč protiv Mladosti – rekao je Marković.

On dodaje da je potpuno glupo i suludo da ekipa “puca sebi u zdravu nogu”, kada polako dolazi u poziciju da se bori čak i za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

- U vreme kada je naša ekipa u velikoj krizi i igra slabo, kada su rezultati sveoma loši i kada se borimo bukvalno za svaki bod. U Lučanima smo izdržali sve napade boljeg domaćina u prvom poluvremenu igranom bez golova, a u nastavku mi smo postigli jedan, a Mladost čak četiri gola. Posle serije neuspeha, pa i tog poraza u Lučanima, mi smo se našli u situaciji da se borimo za opstanak. Da li zato što nam predstoji borba za goli život neko sumnja u našu ekipu? To su ordinarne gluposti jer bi to značilo da zabijamo sebi ekser ili trn, kako hoćete, u zdravu nogu? – piše u Markovićevoj izjavi dostavljenoj medijima.

Ono što posebno smeta Markoviću je to što se u medijima pojavljuju nekakvi prošireni spiskovi utakmica i polako počinje da sumnja da neko želi da naruši ugled niškog kluba

- Ako je UEFA, kako je zvanično objavljeno i kako se citira 'obavestila FSS da ima sumnje da su dve utakmice Super lige nameštene tokom marta', ko sebi daje za pravo i po kakvom to nahođenju čini, da pravi prošireni navodni spisak od šest utakmica, pa se ne zaustavlja na mart u kojem su navodno nameštena četiri, nego prelazi i u april mesec i navodi dodatno još dva meča...!?! Uostalom, Radnički je u Lučanima igrao u aprilu. Najbolje bi bilo da se sačeka i vidi epilog ovih sumnji i utvrde dokazi ko je to, kako i kada nameštao utakmice Super lige, i da se vidi hoće li se sumnje dokazati, pa da se tek onda sudi. Ovako ispada da je neko jedva dočekao nečije sumnje i odmah zna više od zvaničnika UEFA. Odgovorno tvrdim da niko iz rukovodstva Radničkog, ali i iz stručnog štaba i drugih službi i segmenata kluba nije učestvovao u nečasnim radnjama. Isto tako očekujemo da će nadležni državni i drugi organi, u čije delovanje čvrsto verujem, isterati istinu na čistac – zaključuje vršilac dužnosti predsednika niškog Radničkog.

Video: Dva skoro identična gola u Jagodini, ali su oba spektakularna: Suvi listovi u golmanov levi ćošak!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA