≫ 

"Stvaraćemo nove Tadiće, Matiće...": FSS promovisao selektore mladih selekcija

Vreme je za stvaranje igrača, a ne rezultata

  • 3
Fudbalski savez Srbije novi selektori Foto: FSS

Odbor za hitna pitanja usvojio je na nedavnom sastanku predlog čelnih ljudi sportskog sektora FSS o imenovanju novih selektora mlađih reprezentativnih selekcija FSS.

Brigu o mladoj selekciji (U21) preuzeo je Zvonko Živković, omladinsku reprezentaciju (U19) vodiće Dejan Branković, a kadetsku (U17) Radovan Krivokapić. Danas su selektori i zvanično „zadužili opremu“ u društvu direktora mlađih kategorija FSS Nikole Lazetića.

Nekada as Partizana, zatim i trener u mađim kategorijama Fudbalskog saveza Srbije, sada je ponovo na, za njega, već poznatom mestu – Zvonko Živković.

-Ponovo sam u Fudbalskom savezu posle jednog dužeg perioda. Ranije sam dva puta vodio našu selekciju do 19 godina, imali smo dosta uspeha, bili smo dva puta na Evropskom prvenstvu.Očekujem,dakle, da i ova generacija, ovoga puta starija do 21 godine, napravi dobre rezultate i plasira se na Evropsko prvenstvo – rekao je Zvonko Živković.

Grupa je teška, biće puno izazova…

-Tako je, u fudbalu nikada nije bilo lako.Znamo gde smo, znamo protiv koga igramo, trudićemo se da budemo prvi u grupi. Zato se i takmičimo. Da li smo ili nismo realni, na nama je da pokažemo sve na terenu, a mi ćemo dati svoj maksimum i učiniti sve da budemo pobednici, bez obzira ko nam je rival.

Bili ste ranije u sistemu FSS i nije tajna da je cilj rada u mlađim selekcijama da Srbija dobije novog Tadića, Matića, Sulejmanija…igrače koje ste selektirali u mlađim kategorijama FSS.

-Da, naravno. Selekcije koje sam vodio, generacija 86. bila je primera radi na Prvenstvu Evrope treća, a generacija koja je izbacila jako veliki broj reprezentativaca, bila je takođe na Evropskom prvenstvu, ali je bila peta.

- Ja sam jako zadovoljan što je posle toliko vremena u reprezentaciji i dalje jedan Dušan Tadić koji je predvodnik ove generacije, želim mu naravno da odvede momke na Prvenstvo sveta. Nadam se da će i ova generacija momaka do 21 godin da iskoristi priliku, jer ima talentovanih igrača. Verujem da će se u budućnosti, neki od njih naći i na spisku selektora Dragana Stojkovića.

Kompletirali ste dobar stručni štab sa Dževadom Prekazijem i Slobodanom Marovićem, radi se o trenerima sa iskustvom, bivšim asovima, velikim imenima…

-Sve u dogovoru sa čelnim ljudima sportskog sektora, direktorom „A“ selekcije i direktorom mlađih selekcija, nisam određivao lično sa kim ću raditi, ali smo se svi složili, jer smo imali veći broj kandidata. I mislim da je to pravi način da se dođe do najboljih rešenja i selektorskog tima. Dakle, zadovoljan sam, nadam se da će i igrači biti zadovoljni, da će svi u Savezu biti zadovoljni i da ćemo ostvariti plasman na Prvenstvo Evrope gde bih pored dobrog rezultata voleo da dobijemo trofej za fer-plej, jer sve selekcije koje sam vodio, pored dobrog rezultata, dobile su i pehar za fer – plej – zaključio je Zvonko Živković.

Video: Dočekali smo ga kao spasitelja Srbije: Kako nam je Piksi u 3 meča vratio veru u fudbalere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savic

    13. april 2021 | 18:20

    Odakle su ive izvukli??Ne znam likove.Znam Krivokapica.Krivi nema autoritet.Za njega je najbolje da ima svoju skolicu fudbala.

  • vuk

    14. april 2021 | 04:13

    da da..zato su tu siniovi od bobana rajovica, mazica. itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA