≫ 

Evropa dobija novog fudbalskog vladara, PSŽ se osvetio Bajernu, u polufinalu Lige šampiona i Čelsi!

Sveci i Čelsi poraženi 1:0, ali idu dalje zbog ubedljivijih pobeda u prvim utakmicama

  • 15
PSG Bayern Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Čelsija prvi su polufinalisti Lige šampiona iako su u revanšima poraženi od Bajerna i Porta na svom teren istovetnim rezultatima - 0:1.

Parižani i Bavarci su kao i u prvom meču priredili ljubiteljima fudbala ono što ovaj sport i čini opijumom za mase, "run and gun" partiju posle koje je najneverovatniji podatak da je završena samo sa jednim golom.

Bar tri je mogao da postigne samo Nejmar koji verovatno ne pamti da se ikad toliko ispromašivao u karijeri. Brazilac je u periodu o 34. do 39. minuta dva puta pogađao stativu Nojerovog gola, jednom i prečku, a posle toga, u prvom i u drugom poluvremenu, imao još barem tri situacije iz kojih je mogao da se proslavi.

Ovo je samo jedna od tih situacija, kada je Brazilac uklizao na dodavanje Di Marije i zakasnio tek za sekund da pokupi loptu u sprovede je u mrežu. Srećom po njega i saigrače, nije stigla kazna, pa će Pari Sen Žermen na megdan Sitiju ili Borusiji u polufinalu elitnog takmičenja - da pokušaju da napadnu još jedno finale i konačno se domognu trofeja.

nejmar Foto: Arena sport

Bajern je pobedio golom Čupa Motinga, i to nedugo posle pomenute serije promašaja Nejmara. Bivši napaač Pari Sen Žermena je nadskočio Kimpembea u petercu posle odbitka lopte Navasa, i smestio je u mrežu, za nadu Bavaraca, kojiam je bio potreban još gol za prolaz.

erik čupo moting Foto: Tanjug/Ap

Nasatvak je, očekivano, doneo uragan napada Flikovog tima, ali i odgovor Parižana koji su uvek bili spremni da kontrom zagorčaju život nemačkoj mašini. Jedan gol bi im rešio sve muke, ali neko kao da je na Nejmara večeras bacio čini pa Brazilac nije umeo da pogodi Nojerovu mrežu.

Mora se odati priznanje i Lukasu Ernandezu za večerašnju partiju, jer je upravo on svojim konstantnim "flasterom" na Brazilcu ovome do maksimuma otežavao posao u gotovo svakoj situaciji.

Uprkos neverovatnom ritmu meča, naletima jednog, pa drugog tima, i tako konstantno, mreže su mirovale u drugom poluvremenu, za šta zasluge snose i moguće dva najbolja golmana sveta u ovom trenutku, Navas i Nojer. I nekoliko njihovih intervencija bilo je ključno da rezultat iz prvog dela meča ostane na snazi.

Na kraju, slavi PSŽ tešku pobedu i slatku osvetu koju je servirao Bavarciam za poraz u finalu prošlosezonske bitke za "ušati trofej".

U polufinale ide i Čelsi koji je u Sevilji poražen od Porta 1:0 golom Taremija "makazicama" u nadoknadi vremena. Gostima je bio potreban još jedna gol za egal u konačnom skoru, ali "Plavci" nisu dozvolili neprijatnost prve vrste psoel sigurne pobede u Portugaliji.

Naš Marko Grujić je igrao do 63. minuta kada ga je zamenio Taremi, i urpavo je vaj fudbaler bio strelac jedinog gola na meču.

Čelsi sada čeka boljeg iz dvomeča Real Madrid - Liverpul gde se "već vidi" polufinalista posle pobede Madriđana 3:1 u prvoj utakmici...

PSG Bayern Foto: Tanjug/AP
Chelsea Porto Foto: Tanjug/AP
PSG Bayern Foto: Tanjug/AP
Chelsea Porto Foto: Tanjug/AP

PARI SEN ŽERMEN - BAJERN 0:0 (Prvi meč 3:2)

PSŽ: Navas - Dagba, Danilo, Kimpembe, Dialo - Gaj, Paredes - Di Maria, Nejmar, Draksler – Embape.

BAJERN: Nojer - Pavar, Boateng, Lukas, Dejvis - Kimih, Alaba - Sane, Miler, Koman - Čoupo-Moting.

ČELSI - PORTO 0:0 (Prvi meč 2:0)

ČELSI: Mendi - Aspilikueta, Tijago Silva, Ridiger, Žoržinjo, Kante, Džejms, Čilvel, Maunt, Pulišić, Haverc.

PORTO: Marčesin - Manafa, Embemba, Pepe, Zaidu, Oliveira, Grujić, Unbe, Otavio, Korona, Marega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    13. april 2021 | 23:19

    Da li će nekad da ukinu ovu glupost gola u gostima, pa 3:2 i 0:1 je isti rezultat, trebalo je igrati produzetke pa penale, manje bi se kalkulisalo i bile bi bolje utakmice.

  • Sad0w

    13. april 2021 | 23:04

    Gde su sad oni što su pisali da će Bayern da pobedi 5:0 🤣🤣🤣😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣😂😂😂

  • Mrcke

    13. april 2021 | 23:12

    Dve dvojke, a prosli domacini....pametnom dosta, a svi zadovoljni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA